Magazin
124 ogledov

Goveje roladice z bučo

rolada Norbert Tutschek
Jesensko pojedino bodo pričarale buče. Danes v govejih roladicah.

Sestavine:

  • 4 kosi govejih zrezkov (ca. 170 g na kos)
  • 160 g bučk
  • 8 rezin pršuta
  • 60 g kislih kumaric
  • 40 ml olja
  • 1,5 žlic moke
  • 100 g nasekljane čebule
  • 2 stroka česna
  • 100 ml smetane
  • 700 ml goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 1 žlica gorčice
  • 1 čajna žlička moke (za posip)

Priprava:

  • Zrezke potolčemo, solimo in popramo. Vsak zrezek premažemo z gorčico in ovijemo s pršutom.
  • Buče in kumarice nasekljamo ter z njimi nadevamo zrezke, ki jih nato zavijemo v roladice. Rulade pomokamo in z vsake strani popečemo na olju. Nato jih vzamemo iz ponve ter na preostanku olja popražimo čebulo, dodamo moko in zalijemo z jušno osnovo. Z metlico dobro premešamo, da se ne naredijo grudice. Jušni osnovi dodamo roladice ter kuhamo približno 90 minut.
  • Ko so roladice kuhane, jih vzamemo iz omake. Omako spasiramo, dodamo smetano, začinimo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
  • Rolade serviramo z omako, katerim se priležejo testenine, krompirjev pire ali svaljki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.