Svet
6 ogledov

Gradnja kozmodroma se ustavlja

 Bajkonur EPA
Delavci na gradbišču ruskega kozmodroma Vostočni za kratek čas tudi gladovno stavkali.

Gradnjo ruskega kozmodroma Vostočni na Daljnem vzhodu, za katerega bo Rusija namenila okoli 4,8 milijarde evrov in ki bi naj zaživel konec leta, te dni ovira stavka zaposlenih. Ti so namreč 24. marca začeli stavkati, ker niso dobili plač za že opravljeno delo.

Danes so nekateri delavci na gradbišču ruskega kozmodroma Vostočni za kratek čas tudi gladovno stavkali, a so nato ruske oblasti obljubile, da bodo do 10. aprila poravnale dolg.

Zvezna agencija za posebne gradnje Specstroj je danes namreč sporočila, da bodo vsi dolgovi poplačani do 10. aprila. Namero o poravnavi dolga je delavcem v telefonskem pogovoru obljubil tudi Dmitrij Rogozin, namestnik ruskega premierja Dmitirja Medvedjeva, poroča spletni portal ruskega časnika Kommersant.

Gladovno stavkalo 26 delavcev

Danes je sicer gladovno stavkalo 26 delavcev, vsega skupaj pa v stavki sodeluje okoli 100 ljudi.

Skupno znaša dolg delavcem podizvajalskih organizacij okoli 14 milijonov rubljev (225.000 evrov), pri čemer 214 delavcev od 300 ni prejelo plače že od januarja.

Rusija na Daljnem vzhodu gradi svoj kozmodrom, s katerim želi zmanjšati svojo odvisnost od kompleksa v kazahstanskem Bajkonurju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.