Avto
210 ogledov

Neverjetno: Posel s Češke selijo v Slovenijo

Volkswagen CC Boštjan Tacol
Slovenjgraškemu podjetju Grammer Automotive Slovenija se po odpuščanju v minulih mesecih obetajo boljši časi. Trenutno iz sestrskega podjetja na Češkem selijo v Slovenj Gradec en program izdelave avtomobilskih komolčnikov. Sledil bo prenos proizvodnje otroških sedežev.

Slovenjgraški Grammer, ki sodi med največje koroške izvoznike in trenutno zaposluje okoli 240 ljudi, je zaradi izgube in selitev nekaterih poslov v času od marca do sredine junija letos število zaposlenih zmanjšal za 48. Hkrati so zaposleni v režiji junija in julija delali po 36-urnem delovniku, z avgustom pa ponovno delajo polni delovni čas.

Spet zaposlili stare delavce

Kot je pojasnil direktor podjetja Darjan Pušnik, je trenutno v polnem teku selitev programa izdelave sprednjih in zadnjih komolčnikov za Volkswagen/Porsche 526. Za ta program so konec julija zaposlili novih oz. starih 12 zaposlenih v proizvodnji, 20 zaposlenih pa so imeli od junija v pripravljenost.

Serijska proizvodnja, ki bo tako skupno zaposlovala 32 delavcev, se bo začela najkasneje konec septembra in bo povečala trenutne prihodke za približno dva milijona evrov do konca leta 2015, napoveduje Pušnik.

Obetajo se nove zaposlitve

Po končanju prenosa izdelave komolčnikov, bodo v podjetju začeli s prenosom programa izdelave otroških sedežev za dva tipa Volkswagnovih vozil ter s prenosom programa izdelave stranskih oblog za Volkswagnovega passata CC. Delo bo predvidoma dobilo 10 oseb. Celoten prenos programov naj bi končali še pred koncem letošnjega leta.

Potem ko je podjetje, ki izdeluje dele notranje opreme za avtomobilsko industrijo, lani doseglo rekordno realizacijo v svoji 20-letni zgodovini, letos pričakuje okoli 15 odstotkov nižje poslovne rezultate. Prihodki družbe so lani znašali 48,3 milijona evrov, čisti dobiček pa je dosegel 2,9 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • maresem 10:20 25.avgust 2015.

    Verjetno je napaka... morda na Slovaško ;-)