Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Grčija: v smrt, ker otrokom noče zapustiti dolgov

Depresivni dedek Shutterstock
Na trgu v Atenah se je 77-letni upokojenec ustrelil v glavo. Pred samomorom naj bi po navedbah mimoidočih zakričal, da otrokom noče zapustiti dolgov.

Po navedbah policije, ki ni razkrila identitete moškega, se je 77-letnik ubil pred postajo podzemne železnice Sintagma okoli sto metrov pred grškim parlamentom. Tam so v preteklih dveh letih potekale demonstracije proti varčevalnim ukrepom, ki jih je grška vlada sprejela zaradi hude gospodarske krize.

V času samomora je bilo na trgu mnogo ljudi in po besedah prič je moški zaklical, da otrok noče zapustiti v dolgovih. Po strelu je na prizorišče prihitel rešilec in moškega odpeljal v bližnjo bolnišnico, vendar je upokojenec že umrl.

Včeraj samomor italijanske upokojenke

Zaradi gospodarske krize in ostrih varčevalnih ukrepov, ki so povzročili naraščanje brezposelnosti in nižanje plač ter pokojnin, so v Grčiji sicer zaznali višjo stopnjo depresije med ljudmi in večje število samomorov.

Grčija pa ni edina tovrstna država. Včeraj je 78-letna Sicilijanka zaradi nižje pokojnine skočila iz četrtega nadstropja svojega stanovanja in umrla.


Komentarjev 7
  • 1111 14:34 04.april 2012.

    ...zakaj bi delali samomore??? ...bedake, ki krasijo pročelja stvab in kretene, ki dajejo svojim poslancem čas, da se odločajo...med tem nekateri razmišljajo, da bi bil neopredeljeni poslanci...pa smo res tako bedasti Slovenci, da tej fašistični vladi dopustimo, da nas spavi na kolena????

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:27 04.april 2012.

    Teli mediteranski lenuhi pa so posebneži,ne razumem,da se gre umret zarad tega,ker so mu zmanjšal penzijo iz 1600€ na 1200€!Pri nas je samo 10% upokojencev,ki prejemajo preko jurja € in bi se moral vci,ki majo manj skupinsko umret najbolj v ...prikaži več Kočevskem rogu med une stare kosti,da ne bo na dveh koncih svinjarije!!

  • moo 14:15 04.april 2012.

    Prinas je itq brezveze delat samomore...itq naši poslanci so tako naredili, da jih vrneš kakor koli...ali ti ali pa tvoji otroci po tvoji smrti. Tako, da je nesmiselno. Tako ali tako, smo na zelo visoki Evropski ravni glede samomorov...tako, da ...prikaži več depresija se samo veča in veča...med nami navadnimi smrtniki, tisti kmeti s parlamenta nam bojo pobrali še tiso kar smo prigarali.