Šport > Nogomet
20 ogledov

Grčijo pretresa nogometni škandal

Vangelis Marinakis EPA
Lastnik grškega nogometnega velikana Olympiakosa Vangelis Marinakis zaradi sodelovanja v kriminalni organizaciji in prirejanja izidov do nadaljnjega ne sme delati v nogometu.

Marinakis bo moral odšteti 200.000 evrov kazni, vsakih 15 dni do sojenja pa se bo moral javljati policiji. Grk je obtožen, da je sodeloval v kriminalni organizaciji, ki jo bremeni prirejanje izidov. Lastnik Olympiakosa je sicer stari znanec omenjenih dejanj, saj je bil vpleten v prirejanje izidov že med sezono 2010/11, preiskava pa še poteka.

Marinakis ni edini nogometni delavec v zadnji preiskavi. Poleg njega je grško tožilstvo pod vodstvom Gioros Andreadisa zaslišalo še dva lastnika grških nogometnih prvoligašev, enega nekdanjega lastnika, dva direktorja, devet članov grške nogometne zveze, tri člane odborov druge grške nogometne lige, dva nekdanja člana sodniškega odbora, šest še aktivnih sodnikov iz elitne grške lige in sedem nogometašev.

Identitet niso razkrili, so pa v sredo prepovedali odhod iz Grčije predsedniku grške nogometne zveze Giorgosu Sarrisu, ki mora plačati 50.000 evrov zaradi domnevne udeležbe v afero prirejanja izidov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.