Šport
40 ogledov

Na skupščini Olimpije tudi Green Dragons

Green dragons obletnica baklada Saša Despot
Na jutrišnji skupščini NK Olimpija bo kot kaže zelo vroče. Svoj prihod je napovedala tudi navijaška skupina Green Dragons, ki se ne strinja z napovedanimi spremembami statuta.

"V četrtek ob 12:00 je občni zbor NK Olimpija v Hotelu Lev. Dragonsi že dalj časa zahtevamo, da Olimpija postane zdrav in odprt klub. Od vodstva kluba smo zahtevali informacije, ki bi lahko pomagali pri razjasnitvi stanja v NK Olimpiji, a jih nismo prejeli. Uprava zagotavlja, da bo odgovore prikazala na skupščini. Dragonsi smo želeli, da so ti odgovori širši, zainteresirani javnosti, znani vnaprej," so zapisali v obvestilu svojim članom na spletni strani navijaške skupine. 

Nezakoniti dvig članarine

Glede na to, da bo kot edini kandidat predsedniško funkcijo še naprej opravljal Izet Rastoder, so Green Dragons odločeni, da ne bodo zgolj mirno spremljali dogajanja.

"Izvršni odbor, ki mu je mandat potekel 27.5.2014, je novembra nezakonito dvignil članarino na 350 EUR in tudi tako onemogočil kakršnokoli nasprotovanje politiki kluba in spremembi celotnega statuta. Novi statut so pisali v Odvetniški pisarni Čeferin, v kolikor pa bo sprejet, bo članstvu in občnemu zboru (skupščini) zmanjšal možnost odločanja, predsednik kluba pa bo dobil neomejena pooblastila. Med drugim tudi to, da imenuje in razrešuje člane nadzornega odbora, ki naj bi preverjal poslovanje društva," so razloge za nezadovoljstvo razkrili navijači, ki že dlje časa bojkotirajo domače tekme svojega kluba. 

"Klub se mora odpreti za navijače"

"Skupina Green Dragons takim spremembam in prikriti privatizaciji kluba nasprotuje. Menimo, da bi se klub v svoje dobro moral odpirati za navijače in javnost, in bo novi statut, v kolikor bo sprejet na skupščini, vsaj delno zavrnjen na upravni enoti, ki odloča o veljavnosti statuta," so dodali navijači ljubljanskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice