Šport > Nogomet
54 ogledov

Greenpeace "ugrabil" Realovo tiskovko

Ancelotti Pepe København Real Madrid novinarska konferenca Greenpeace Gazprom
1/4
EPA
Medtem, ko sta Pepe in Carlo Ancelotti govorila na novinarski konferenci v Københavnu, so aktivisti Greenpeaca spet "udarili".

Novinarska konferenca madridskega Reala pred zadnjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti Københavnu, ki bo na sporedu v torek ob 20.45, je postala prizorišče naslednjega protesta organizacije Greenpeace, ki že nekaj časa vodi kampanjo proti ruskemu energetskemu gigantu Gazpromu. Rusko podjetje je namreč eden glavnih sponzorjev Lige prvakov, trenutno pa največje projekte izvaja v občutljivem arktičnem okolju.

Iznajdljivi aktivisti okoljevarstvene organizacije so prek standardnega ozadja na novinarskih konferencah pred tekmami v najbolj elitnem klubskem tekmovanju izobesili svoj plakat, na katerem je pisalo "Rešite Arktiko, pokažite Gazpromu rdeči karton!" To se je zgodilo približno petnajst minut po začetku druženja z novinarji, kjer sta spregovorila trener Carlo Ancelotti in branilec Pepe.

V Baslu precej večja akcija

Eden od domačih organizatorjev je nato skušal na silo potegniti plakat z improviziranega ozadja, a mu to ni uspelo. Ko ga je skušal zviti, je bil prav tako neuspešen. Težavo je začasno rešil šele tako, da je preprosto zatlačil plakat za navidezno "steno".

To je že drugič v tej sezoni, da je Greenpeace zmotil aktivnosti, povezane z Ligo prvakov. Precej večjo akcijo so izpeljali v Baslu na tekmi med domačini in Schalkejem, ko so se člani organizacije s strehe stadiona po vrheh spustili navzdol in pri tem izobesili plakat s podobno vsebino, naperjeno proti Gazpromu. Takrat je bila tekma na kratko prekinjena, Švicarji pa so morali plačati še 30.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.