Šport
36 ogledov

Bole dobil dirko po Koreji

grega bole tour of poland Profimedias
Član japonsko-italijanske ekipe Nippo Vini Fantini je rumeno majico oblekel po šesti od osmih etap, do konca pa jo brez težav ubranil. To je 16. profesionalna zmaga 30-letnega Grego Boleta in druga letos.

Grega Bole je letos z zmago na veliki nagradi Etruščanov v Italiji vpisal prvo slovensko zmago. Boljše nastope na prvem vrhuncu sezone dirki po Italiji mu je preprečila poškodba obraza na Amstel Gold Race, le nekaj dni po koncu Gira pa je s svojo ekipo odpotoval v Južno Korejo, kjer je spet našel prave občutke in formo.

Vrata do skupne zmage si je odprl v šesti etapi, ko je skozi cilj prišel na drugem mestu, s tem pa je oblekel rumeno majico. V preostalih etapah, ki sta bili ravninski, je brez težav ubranil skupno vodstvo; na koncu je imel pred drugouvrščenim Špancem Javierjem Megiasom 13 sekund naskoka.

Zadnjo etapo s startom in ciljem v Seulu je sicer dobil Novozelandec Brenton Jones, Bole je v času zmagovalca osvojil 36. mesto.

Gorenjec je točkovni seštevek končal na šestem mestu, njegov Nippo Vini Fantini pa je med ekipami osvojil drugo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.