Šport > Nogomet
91 ogledov

Bajde v Italijo, seli se tudi Struna

Gregor Bajde NK Maribor
22-letni ofenzivni igralec po dobrem letu dni zapušča vijoličaste. Nove delodajalce ima tudi Aljaž Struna.

Potem, ko se je v tabor Maribora vrnil Luka Zahović, je bil bolj kot ne jasno, da bo eden od napadalcev zapustil Ljudski vrt.

Sedaj je jasno, da bodo ostali Milivoje Novaković, Marcos Tavares in Sunny Omoregie, novo sredino pa si je poiskal Gregor Bajde.

Napadalec, ki lahko dobro igra tudi na krilu, bo odslej kot posojeni igralec Maribora igral za italijansko Novaro, ki igra v Serie B. Bajde je že prestal zdravniški pregled na Apeninskem polotoku.

22-letnik iz Spodnjega Hotiča je v preteklosti igral za Cockto Kresnice, Bravo, Interblock in Celje, zbral je sedem nastopov za mlado reprezentanco Slovenije.

Novara je bila lani osma v Serie B, v elitni druščini je nazadnje nastopala v sezoni 2011/12.

Struna v staro sredino

Še en Slovenec bo v prihodnji sezoni igral v drugoligaški druščini, Aljaž Struna se namreč seli iz Palerma.

Struna bo igral za Carpi, katerega član je že bil v sezoni 2014/15, ko je bil tja prav tako posojen iz Palerma.

Če si bo Carpi v tej sezoni zagotovil napredovanje v Serie A, potem bo moral odkupiti pravice za usluge Strune.

Struna je pred tem igral za Koper, eno leto pa je bil posojen še v italijanski Varese.

Rahmanović v Celju

Slovenski nogometni prvoligaš Celje se je okrepil z 22-letnim Amarjem Rahmanovićem, vezistom iz Bosne in Hercegovine, ki je nazadnje nosil dres Maribora.

Rahmanović je kariero začel pri Slobodi iz Tuzle, igral pa je še za srbski Novi Pazar, Olimpic Sarajevo, hrvaško Istro 1961, od leta 2015 pa za Koper. Decembra lani je podpisal za Maribor, s katerim je prekinil pogodbo in se v Celje preselil kot prosti igralec. Sklenil je dveletno pogodbo.

"V Sloveniji sem že leto in pol, tako da poznam klub in poznam tudi nove soigralce. Vem, kako klub deluje in da je dobro organiziran, tako da sem vesel, da sem sedaj član Celja. Epizodo v Mariboru želim čim prej pozabiti, kot kaže, mi ni bilo usojeno. Sedaj so vse misli pri Celju, tukaj sem našel nov izziv in moja naloga je, da se čim prej vrnem v formo, v kateri sem bil v Kopru," je povedal Rahmanović.

Dedić se seli k tekmecu

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Zlatko Dedić si je našel novega delodajalca. Potem ko je od leta 2014 igral za tretjeligaša FSV Frankfurt, bo v naslednjem letu dni nosil dres njegovega tekmeca iz tretje nemške lige Paderborna, poroča transfermarkt.de.

Enaintridesetletni Dedić je v Nemčiji že od leta 2009, tam je bil član še Bochuma in Dynama Dresdna. Pred tem je igral še za Koper, Parmo, Empoli, Cremonese, Frosinone in Piacenzo.

Mevlja v Ligi prvakov

Slovenski nogometni reprezentant Miha Mevlja bo kariero nadaljeval v Rusiji. Kot so poročali romunski mediji, Mevlja je bil nazadnje član bukareštanskega Dinama, se nekdanji nogometaš Gorice za 700.000 evrov seli k Rostovu. Ta bo igral v ligi prvakov, in sicer v isti skupini kot Atletico Madrid Jana Oblaka, Bayern in PSV.

Nekdanji branilec Lausanne-Sporta in Bnei Sakhina bo tako že sedmi Slovenec, ki bo igral v novi sezoni lige prvakov. Ob njem in Oblaku še Benjamin Verbič s Koebenhavnom, Petar Stojanović z zagrebškim Dinamom, Ažbe Jug s Sportingom, Andraž Šporar z Baslom in Kevin Kampl z Bayerjem.

Koper pripeljal tri okrepitve

Slovenski nogometni prvoligaš Luka Koper se je za nadaljevanje prvenstva okrepil s tremi novimi nogometaši. Na Obali bodo odslej igrali Panamec Ricardo Avila, Južnokorejec Park In-hyeok in Ed Kevin Kokorović. Slednji, nekdanji vezist Zavrča, je podpisal dvoletno pogodbo.

Avila, reprezentant Paname, bo v Koper posojen do konca leta. Devetnajstletni defenzivni vezist je bil nazadnje član panamskega prvoligaša Chorrillo Futbol Club. Kluba sta se dogovorila tudi o možnosti odkupa v času trajanja posode.

V napadu pa bo koprski dres po novem nosil tudi Inhyeok Park. Enaindvajsetletni Južnokorejec je član mladih reprezentanc svoje države. Do konca sezone bo posojen s strani nemškega prvoligaša Hoffenheima.

Krajnc posojen Sampdorii

Luka Krajnc bo v sezoni 2016/17 kot posojen nogometaš Cagliarija igral za Sampdorio iz Genove, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Enaindvajsetletni branilec je doslej igral še za Maribor, Genoo in Ceseno.

Sampdoria, nekdanji klub zdajšnjega slovenskega selektorja Srečka Katanca, je odlično začela novo sezono, v dveh krogih je dvakrat zmagala, kar je uspelo le še Genoi in Juventusu. Slabše je šlo na uvodnih tekmah Cagliariju, ki je enkrat izgubil in enkrat igral neodločeno.

Rozman dve leti v Celju

Celjski nogometni prvoligaš je nekaj ur pred koncem poletnega prestopnega roka razkril ime tretjega vratarja. Maticu Kotniku in Metodu Jurharju se je pridružil 29-letni Ptujčan Matjaž Rozman, ki je podpisal dveletno pogodbo.

Po nastopanju za mlajše selekcije pri Dravi je Rozman člansko kariero začel pri Aluminiju. Po eni sezoni je leta 2006 odšel v Interblock, kjer je opozoril nase in nastopil tudi za mlado reprezentanco. Sledil je podpis z nemškim Greuther Fürthom, leta 2012 pa se je vrnil v Slovenijo in tri sezone preživel pri velenjskem Rudarju.

V lanski sezoni je branil za hrvaškega prvoligaša Slaven Belupo, kjer mu je potekla pogodba. Z željo po treniranju se je na začetku priprav na letošnjo sezono pridružil celjskemu moštvu, v tem času pa se je pokazal obojestranski interes za sodelovanje.

Vučkić v tretji angleški ligi

Slovenski nogometaš Haris Vučkić se spet seli, saj ga je zdaj angleški drugoligaš Newcastle United do 3. januarja 2017 posodil v Bradford, ki igra v tretji angleški ligi. Štiriindvajsetletnik je član Newcastla od 2009, a prave priložnosti ni dočakal, srake so go namreč posodile že petič.

Newcastle je Vučkića posodil v Cardiff, Roterham, Rangers in Wigan, zdaj pa še v Bradford.

Guberac k ruskemu drugoligašu

Nekdanji kapetan slovenskega prvoligaša Kopra Ivica Guberac se je za enoinpolletno sodelovanje dogovoril z ruskim drugoligašem Himkijem. Osemindvajsetletnik je od januarja do julija igral na Cipru pri Arisu iz Limassola, zdaj pa se ob preizkusil v predmestju Moskve, kamor je prišel kot prosti igralec.

 
Komentarjev 1
  • franke 20:59 31.avgust 2016.

    KDO PA ŠE ZDRŽI PRI TEM NADUTEM ZAHOVIČU?