Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Gregor Kožar: "Robi ni znal razmišljati s svojo glavo“

Gregor Kožar, Gostilna išče šefa POP-TV-2
Šov Gostilna išče šefa je zapustil 22-letni natakar Gregor Kožar, ki si v življenju neprestano postavlja nove izzive.

Povedali ste, da vas nominacije niso presenetile. Zakaj?

Nominacije me niso presenetile, ker sem ta teden vseskozi slutil, da bom končal na 'stolu'. Priložnosti, ki so mi bile podane, niso bile ravno priložnosti … Ni bilo zaupanja med tekmovalci moje ekipe, kjer bi izpostavil predvsem Robija.

Se vam je zdelo pravično, da ste tokrat izpadli?

Želel sem si ostati, saj sem se imel še veliko za naučiti in veliko pokazati. Bilo pa je pravično. 

Izjavili ste, da najboljše igra Žan. Zakaj?

Moje besede je Robi obrnil čisto po svoje. Rekel sem, da Žan najlepše igra, vsaj kar se popularnosti tiče, saj je tak človek, ki ga moraš imeti rad. Žan je ljubljenec občinstva, ki mora v gostilni še veliko pokazati in se tudi še veliko naučiti. Začeti mora delati kot kuhar. 

Kakšno je vaše mnenje o Robiju in Blažu? Kakšni vodji sta bila?

Blaž se mi je zdel veliko boljši vodja kot Robi. Blaž zna boljše razmišljati in ima po mojem mnenju večji potencial, Robi pa ni znal toliko razmišljati s svojo glavo. 

Sotekmovalci so si želeli, da se v šov vrnete vi. Zakaj menite je bilo temu tako?

Ker sem bil vseskozi iskren. Z večino sem se zelo dobro ujel in smo lahko skupaj res super sodelovali.

Kako vidite težave z Midovo komunikacijo?

Mido je zelo napredoval od samega začetka. Se zelo trudi in ko dojame, naredi super stvar.

Kako so se ostali v kuhinji obnašali do vas? So vas podcenjevali, ker niste profesionalni kuhar? 

Hitro sem pokazal, da imam odprto glavo, da se hitro učim in da znam razmišljati. Nisem imel občutka, da bi se kdorkoli do mene obnašal tako, kot da sem nekakšen 'luzer', sem pa imel, tako kot Alenka, nazadnje manj priložnosti v rdeči skupini. Menim, da je bilo to zaradi tega, ker sem bil neprofesionalni kuhar.

Bine pravi, da ste premili in pretihi ... Komentar?

Bine me je videl v taki luči, sam pa verjamem, da nisem ravno takšen. 

Kateri je bil najlepši in kateri najtežji trenutek v gostilni? 

Najlepši je bil takrat, ko se je odvila otvoritev gostilne. Tisti teden sem dobil potrditev od šefa, saj me je določil za kuharja. Najtežji pa se mi je morda zdel konec tega tedna.  

So se vaši občutki tekom šova spreminjali? 

Občutki se skozi celoten šov spreminjajo, saj si s tekmovalci skupaj po cele dneve; živiš z njimi, kuhaš, ješ, delaš, na koncu greš še spat z njimi. Vsi smo bili dokaj utrujeni in posledično tudi bolj tečni. Večina pa nas je bila kljub temu takšnih, kot smo bili na začetku - realni in iskreni.

Zase pravite, da ste močna oseba s trdno voljo in jasnimi cilji. Kako se je to po vašem mnenju izražalo v šovu Gostilna išče šefa?

Trdno voljo sem imel vseskozi, predvsem glede učenja in napredovanja. Močno osebnost pa sem pokazal s tem, da sem bil ves čas miren.

Boste postali pravnik ali ste študij prava zaenkrat popolnoma postavili na stranski tir?

Študij prava je zaenkrat popolnoma na stranskem tiru, kljub narejenemu prvemu letniku. Ker delam v gostilni, je študij precej trpel. Morda se bom tega lotil čez 20 ali 30 let (smeh).

Se boste še naprej poglabljali v kuharske sfere?

Vsekakor. V šovu sem dobil še večjo željo po kuhanju, kmalu pa se grem izobraževati tudi v tujino. Ko bomo s šefi v gostilni, kjer delam, uskladili urnike, je moja prva želja oditi v tujino. 

Vaše nadaljnje ambicije?

Najprej se moram spočiti (smeh). Zelo rad imam svojo službo v gostilni Ribnik, kjer delam že dobrih šest let, sledi pa tujina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.