Šport > Zimski športi
90 ogledov

Upal na čudež, tako se je razpletlo

Gregor Schlierenzauer, padec EPA
Rekorder po števili zmag na tekmah za svetovni pokal (53) Gregor Schlierenzauer je pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu v Lahtiju.

Komaj dva tedna po padcu v kvalifikacijah pred tekmo svetovnega pokala v Oberstdorfu je Gregor Schlierenzauer pripravljen za napad na odličja v finskem Lahtiju.

Šestkratni svetovni prvak je na nemški letalnici utrpel poškodbo notranje vezi desnega kolena, zato se je v tednih pred svetovnim prvenstvom posvetil intenzivnemu treningu in okreval do te mere, da je skupaj z ostalimi avstrijskimi reprezentanti lahko potoval v Lahti.

''Če ne bi imel takšne podpore, bi se bilo nemogoče vrniti tako hitro. Rad bi se zahvalil vsem. To ni bil čudež, ampak trdo delo in sreča, da nisem utrpel hujše poškodbe. Treningi so potekali dobro, tako da je nastop na svetovnem prvenstvu na dosegu roke. Bomo videli, kako bo na treningih v Lahtiju. Zagotovo se veselim, da bom lahko sodeloval,'' je sporočil Tirolec, ki si je kljub črnim napovedim vendarle izboril vstopnico za Lahti.  

Zeleno luč mu je v ponedeljek prižgal trener Heinz Kuttin, njegov agent Hubert Neuper pa je sporočil: ''Priprave se končane. Test misiče in kolena je bil uspešen.''

Schlierenzauer je na svetovnih prvenstvih osvojil kar 11 kolajn, in sicer štiri posamične, šest ekipnih in eno v mešani konkurenci.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.