Šport
46 ogledov

Letos ga še ne bomo videli

gregor schlierenzauer EPA
Legendarni Gregor Schlierenzauer v tekočem koledarskem letu ne bo nastopil na tekmi svetovnega pokala, so sporočili iz avstrijskega tabora.

Rekorder po številu zmag na tekmah za svetovni pokal (53) in dvakratni dobitnik velikega kristalnega globusa (2009, 2013) nadaljuje s pripravami za vrnitev v karavano smučarskih skokov.
 
Schlierenzauer je okreval po operaciji kolena, katero je prestal po padcu med rekreativnim smučanjem v Kanadi, in se že nekaj tednov pripravlja za vrnitev v beli cirksu, kjer pa ga po besedah trenerja Heinza Kuttina ne bomo videli pred letom 2017. 'Schlieri' je s pripravami začel novembra v Hinzenbachu.

''Gregor nadaljuje z delom in vso energijo vlaga v to, da bi se čim hitreje vrnil v svetovni pokal. Ta teden bom treniral v Predazzu, v ponedeljek pa bo skupaj z ekipo iz svetovnega pokala treniral na veliki skakalnici v Engelbergu. Gregorju bomo dali čas, ki ga po resni poškodbi potrebujejo tudi še tako izjemni športniki. Poskušal se bo kar se da dobro pripraviti za vrnitev v svetovni pokal v letu 2017,'' je povedal prvi mož avstrijske reprezentance Kuttin. 

Naši severni sosedi bodo na prihajajočih tekmah v Engelbergu nastopili v enaki zasedbi kot v Lillehammerju. ''V zadnjih dneh smo se veliko pogovarjali o tem, kdo bo nastopil v Engelbergu. Odločili smo se, da ne bo sprememb. S tem imamo še vedno lepe možnosti za dodatnega tekmovalca na novoletni turneji,'' je dodal avstrijski trener.

Schlierenzauer je bil pred fantastično sezono Petra Prevca lastnik številnih rekordov, ki so danes v lasti Dolenjevaščana. Prevc ga je premagal po številu zmag (15>13), točk (2303>2083), stopničk (22>20) in povprečno osvojenih točkah na tekmo (79,41>77,15).

Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala s tekmama v švicarskem Engelbergu (17. in 18. december), kjer bo rumeno majico vodilnega branil Domen Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.