Šport > Zimski športi
25 ogledov

Schlierenzauer nazaj po več kot letu dni

gregor schlierenzauer EPA
Gregor Schlierenzauer se bo po več kot enoletnem premoru vrnil v svetovni pokal smučarskih skokov konec tega tedna v poljski Wisli.

Glavni trener avstrijske ekipe Heinz Kuttin je 27-letnega dvakratnega skupnega zmagovalca pokala in novoletne turneje ter olimpijskega in šestkratnega svetovnega prvaka po pričakovanju uvrstil v reprezentanco.

Tirolski skakalec bo tako nastopil na tekmah na Poljskem 14. in 15. januarja, če bo dan prej uspešen v kvalifikacijah. Pred tem je zadnjič tekmoval 3. januarja lani v Innsbrucku, potem je 7. januarja ob 26. rojstnem dnevu sporočil, da v svetovnem pokalu do konca sezone ne bo več nastopal. Izpustil je tudi svetovno prvenstvo v poletih na domačem Kulmu, marca lani pa si je nato na smučanju poškodoval še kolenske vezi.

"Po nastopih na Bergislu je razočaranje ubilo še zadnjo strast," je premor v začetku lanskega leta sporočil avstrijski skakalec, ki je imel v minuli sezoni najvišjo uvrstitev 14. mesto iz Lillehammerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.