Šport
26 ogledov

Gregorc v LA: "Sem izjemno zadovoljen"

Blaž Gregorc Saša Despot
Anže Kopitar bi v naslednji sezoni pri Los Angeles Kingsih lahko dobil slovenskega soigralca. Kralji so na tabor za novince povabili mladega branilca Blaža Gregorca. "S tem povabilom sem izjemno zadovoljen. Dejali so, da so si ogledali moje predstave na SP."

Los Angeles Kings bi lahko že v prihodnosti postalo mala slovenska kolonija. Moštvo, za katero v najmočnejši hokejski ligi NHL v napadu igra Anže Kopitar, bo prihodnji teden pripravilo tabor za novince. Na seznamu, ki so ga Kralji objavili na svojih spletnih straneh, je tudi ime slovenskega hokejista Blaža Gregorca. Enaindvajsetletni branilec je tako kot Kopitar Gorenjec. Gregorc je kariero začel pri klubu HK MK Bled v slovenski mladinski ligi in koroški elitni ligi. Po sezoni 2006/07 pri klubu Triglav Kranj je prestopil v znan švedski klub Södertälje, kjer je po dveh sezonah v mladinskih švedskih ligah v sezoni 2009/10 prvič zaigral tudi v elitni ligi. Iz tega švedskega kluba si je pot v ligo NHL tlakoval tudi Kopitar. Zdaj pa si Gregorc tako kot najuspešnejši slovenski hokejist želi zaigrati pod kalifornijskim soncem. Za slovensko mladinsko reprezentanco je nastopil na treh svetovnih prvenstvih (U18) in dveh svetovnih mladinskih prvenstvih.

Blaž, kako je prišlo do povabila NHL ekipe Los Angeles Kings za njihov trening kamp?
S tem povabilom sem izjemno zadovoljen. Dejali so, da so si ogledali moje predstave na svetovnem prvenstvu na Slovaškem. Kasneje so poklicali Anžeta Kopitarja, da jim je posredoval moj e-mail naslov. Na kamp so me tako povabili preko spletne pošte. Seveda sem povabilo takoj sprejel. Zdaj odhajam na ta kamp, naprej pa bomo videli, kako se bodo odvijale te reči.

Kdaj odpotujete v ZDA?
Odhajam v soboto, tam pa bom ostal teden dni. Kamp se začne v ponedeljek, po pravici povedano pa niti ne vem, kako bo potekal. Kako bo s treningi tam, bom že izvedel.

Ste bili sicer zadovoljni s svojimi predstavami na SP?
Samega sebe je težko ocenjevati, verjetno bi to morali vprašati koga drugega. Menim, da je bilo kar v redu.

Kako dolgo pa vas še veže pogodba s švedskim Södertäljem?
Podpisal sem še za eno leto.

Pred vami je bil v tem klubu že tudi Anže Kopitar, zdaj pa ste dobili še družbo dveh Slovencev.
To je res super, saj se mi bosta v klubu pridružila še Žiga jeglič in Robert Sabolič. To me zelo veseli, saj sem bil zadnja štiri leta kar sam. To bo zame vsekakor velik plus. Na Švedskem sem se sicer kar že znašel. Jezik tudi že kar dobro razumem, pogovarjanje pa mi še ne gre čisto tekoče, a s sporazumevanjem ni težav. Na vse sem se že navadil, počutim se kot doma.

Na Švedskem vas bo v tej sezoni kar precej. Je to lepo priznanje za slovenski hokej?
Seveda je to le pozitivna reč za slovenski hokej. Z igranjem v tujini lahko veliko pridobiš, še zlasti to velja za Švedsko. Tudi druga liga je zelo močna, če jo primerjamo z ligo Ebel. to je samo plus za Slovenijo in njeno reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.