Šport
56 ogledov

Gregorič še v umetni komi, jutri v Ljubljani

Maks Gregorič EPA
Slovenski speedwayist Maks Gregorič, ki se je konec prejšnjega tedna huje poškodoval na dirki italijanskega prvenstva v Badii Calaveni in je v bolnišnici v Trentu v umetni komi, bo zdravljenje nadaljeval v domovini, kamor ga bodo prepeljali v soboto. Za zdaj še ostaja v umetni komi.

Kot so sporočili na njegovi Facebook strani, bo Maks Gregorič nadaljeval intenzivno zdravljenje v UKC Ljubljana. V četrtek je uspešno prestal rutinsko operacijo zlomljene ličnice pod desnim očesom. Njegovo stanje je sicer stabilno, premika tudi dele telesa, vendar se še ni prebudil.

"Vsak dan pokaže majhen napredek, ki nam vliva novo upanje. Potreboval bo našo podporo, potrpežljivost in svoj čas. Maks je bil vedno borec. Njegova naloga je, da sedaj uspešno dokonča to zadnjo dirko in sam prevzame pokal za prvo mesto, ki si ga je, kljub padcu na zadnji dirki, priboril. Čez dva meseca z ženo pričakujeta tudi otroka, kar trenutno zanj prav gotovo ostaja največja motivacija za borbo in zmago," so še zapisali na njegovi strani.

Gregorič je na dirki 30. avgusta v zadnji vožnji priletel v zaščitno ogrado, zaradi hudega padca in poškodb glave so ga prepeljali v bolnišnico v Trento, kjer ga vzdržujejo v umetni komi.

Zaradi nesreče Gregoriča so prireditelji bližnje dirke za svetovno prvenstvo v Krškem, ki bo 12. septembra, morali spremeniti seznam rezervnih dirkačev: Aleksander Čonda je pred dvema tednoma dobil vabilo za nastop na dirki kot voznik s posebnim povabilom, medtem ko bi morala biti stezni rezervi Gregorič in Denis Štojs. Namesto poškodovanega Gregoriča bo zdaj v Krškem rezervist Žiga Kovačič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.