Šport
32 ogledov

Bridko slovo za slovensko strelko

živa dvoršak Stanko Gruden/STA
Slovenska strelka Živa Dvoršak je tudi v drugo na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru obstala v kvalifikacijah.

V streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov je med 37 tekmovalkami s 572 krogi zasedla 30. mesto, tako da se Ljubljančanka poslavlja od iger.

Mlada Ljubljančanka je začela odlično, po prvi tretjini, ko je streljala kleče, je bila četrta, zadela je 196 krogov. Nato pa je med streljanjem v ležečem položaju zadela le 191 krogov in krepko zdrsnila po lestvici.

Še slabše je streljala v stoječi strelski tretjini, ko je zadela 185 krogov, zato rezultat ni zadostoval za finale, ki se začne ob 17. uri po slovenskem času. V njem bo nastopilo osem strelk.

V kvalifikacijah se je najbolje podrezala Italijanka Petra Zublasing, ki je bila konstantna celotno tekmo, skupaj je zadela 589 krogov.

Dvoršakova je v Riu odprla slovenske nastope. V soboto je namreč v disciplini zračna puška zasedla 17. mesto in tako razočarana obstala v kvalifikacijah.

Z odlično drugo serijo po polovici tekme se je presenetljivo zavihtela celo na četrto mesto, a si je položaj pokvarila takoj zatem v tretjem krogu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.