Avto
46 ogledov

Sredi teme se je pretihotapil na Grobnik, tam pa treščil v srno

Ducatijev dan na Grobniku Organizator
Na dirkališču Grobnik je prišlo do hude nesreče, ko je motorist povozil srno.

Grobnik je tudi med slovenskimi lastniki hitrih avtov in motorjev priljubljena destinacija za varno sproščanje adrenalina. V soboto zvečer pa je prišlo na dirkališču do zelo hude nesreče. 

33-letni Italijan je ob 23.50, ko je bilo dirkališče seveda že zdavnaj zaprto in je bila vožnja po pisti strogo prepovedana, zapeljal nanjo, da bi naredil nekaj krogov. V nekem trenutku pa je v "Zagrebškem zavoju" pred motor skočila srna, tako da je treščil vanjo. Žival je na mestu poginila, Italijana pa so s težkimi poškodbami odpeljali v bolnišnico, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje, poroča Novi List. Po operaciji ga držijo v umetni komi.

"Ne vem, kaj mu je bilo, da se je v temi podal na progo. Proti pravilom je zapeljal na stezo v času, ko je bilo to strogo prepovedano in absolutno nedopustno," je bentil direktor dirkališča Zdenko Šantić.

Ker se je nesreča zgodila izven organiziranega časa, na dirkališču seveda ni bilo prisotne ekipe prve pomoči, zato je pomoč prišla kasneje, kot bi sicer. Italijan naj bi se dobesedno pretihotapil na dirkališče, menda zato, da bi se kasneje lahko malce považil pred prijatelji, ki so z motorji taborili v bližini in čakali na nedeljo ter odprtje dirkališča. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.