Šport > Nogomet
16 ogledov

Mou grozi, da bo igral z rezervno ekipo

jose mourinho EPA
Trener Chelseaja José Mourinho je zagrozil, da bo za ligaško tekmo z Liverpoolom na igrišče poslal rezervno ekipo, če bo vodstvo londonskega velikana podprlo njegovo odločitev.

V nedeljo se bosta na Anfieldu v 36. kolu angleške Premier League pomerila vodilna ekipa lige Liverpool in drugouvrščeni Chelsea. Modri imajo pet točk zaostanka za redsi, Mourinho pa se je, kot kaže, že poslovil od naslova angleškega prvaka.

Portugalski strateg namreč razmišlja, da bi na igrišče poslal rezervno postavo kluba in zdesetkani prvi ekipi pomagal do boljšega rezultata v Ligi prvakov. Chelsea je na prvi polfinalni tekmi remiziral z Atlético Madridom (0:0) in bo na Stamford Bridgu lovil uvrstitev v finale elitnega nogometnega tekmovanja.

Na tekmi z Atléticom sta se poškodovala Petr Čech in John Terry, zato Mourinho razmišlja, da bi svojim najboljšim igralcem namenil nekaj počitka. ''Mislim, da bom, vendar se moramo o tem pogovoriti. To ni odločitev, ki jo lahko sprejme samo trener,'' je na vprašanje, ali bo proti Liverpoolu zaigral z rezervno ekipo, odgovoril Mourinho.

Chelsea rešuje angleško čast

''Igral bi z nogometaši, ki ne bodo igrali v sredo. Sem uslužbenec Chelseaja in slediti moram odločitvam kluba. Jaz sem samo trener,'' je dodal 51-letnik, ki je nezadovoljen z razporedom ligaških tekem. ''Težava je v tem, da igramo v nedeljo. Zastopamo angleški nogomet. Mi smo edina angleška ekipa, ki je ostala v evropskih tekmovanjih. Španija ima štiri in svojim klubom je zagotovila pogoje za uspeh. A mi igramo v nedeljo, ne v soboto ali petek,'' se je v svojem značilnem slogu pritoževal ''Edini''.

Chelsea na povratni tekmi z Atléticom ne bo mogel računati na Franka Lamparda in Johna Obija Mikela, ki sta na madridskem stadionu Vicente Calderón prejela rumena kartona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.