Slovenija
37 ogledov

Grozijo s stavko

Stajerska 19.08.11, tes, termoelektrarna sostanj, tes 6, gradbisce, gradnja, fot Gregor Katič
V Tešu zaradi dogajanja oblikovali stavkovni odbor.

Izvršni odbor sindikata Termoelektrarne Šoštanj (Teš) se je danes zaradi napovedi francoskega Alstoma o suspenzu del na bloku šest z 19. decembrom preimenoval v stavkovni odbor. Od generalnega direktorja Holdinga Slovenske elektarne (HSE) Blaža Košoroka zahteva, da do torka pride v Teš in pojasni svoje poglede na vlogo družbe v skupini HSE.

Sindikat meni, da morajo predstavniki zaposlenih pozvati vse odgovorne osebe, naj preučijo sum storitve kaznivega dejanja, položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti zaradi škodljivega dejanja do Teša.

V sindikatu navajajo, da so nastale težave zaradi omenjenega suspenza resne in da je treba resno ter odgovorno pristopiti k reševanju nastalih težav. Po oceni sindikata želijo odgovorni v HSE vso krivdo za nastale razmere naprtiti Tešu, kar je za delavce nesprejemljivo.

Sredstev (še) ni

Kot so ocenili v HSE, je sporočilo sindikata in sveta delavcev Teša, "odvračanje pozornosti od resničnega problema, t.j. od plačilne nesposobnosti Teša, da bi poravnal obveznosti do Alstoma ter od napovedanega posledičnega suspenza".

"Kaže, da želita sindikat in svet delavcev Teša za vsako ceno, tudi za ceno groženj s stavko, od HSE izsiliti finančna sredstva za premostitev težave, ki je nastala zaradi dolga izvajalcu," so poudarili. V HSE teh sredstev zaenkrat Tešu ne morejo zagotoviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.