Slovenija > Črna kronika
131 ogledov

Grozila, da bo odpeljala otroka, zato naj bi jo ubil

ustavno sodisce kladivo Anže Petkovšek
Sojenje Zvonetu Laubiču, ki je obtožen umora svoje 33-letne partnerke na avtobusni postaji na Mariborski cesti ob Citycentru Celje aprila lani. Obdolženi dejanja ne prizna, čeprav se je policiji naznanil sam.

Zvone Laubič je v svojem zagovoru pred sodiščem povedal, da ni morilec in da je imel svojo partnerko rad. Med zagovorom je jokal, povedal je, da sta imela s partnerko težave, da je vedel, da ima drugega in da ga namerava zapustiti. Tik pred smrtjo naj bi ga zmerjala in mu pretila, da bo otroka odpeljala v Dominikansko Republiko, od koder je prihajala.

Umor naj bi se zgodil, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra naj bi se začela prepirati, Laubič naj bi stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim naj bi žrtev večkrat zabodel. Laubič naj bi se po dogodku odpeljal proti Slovenski Bistrici, vmes pa poklical policijo in se ji predal.

Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven je petčlanskemu sodnemu senatu neuspešno predlagal izločitev javnosti z glavnih obravnav, ravno tako pa tudi spremembo v sestavi senata, v katerem so štiri ženske. "Takšna sestava sodnega senata lahko vpliva na izrek kazni obtoženemu, saj je bila žrtev ženskega spola. Zato predlagam imenovanje vsaj še enega moškega porotnika," je dejal Šaloven. Tudi ta predlog je sodni senat zavrnil.

Na današnji obravnavi so nastopile štiri priče; prišle so tri, ki so vse videle žrtev v mlaki krvi, samega dogodka pa niso videle. Sojenje se bo nadaljevalo 11. aprila, maja pa bo sodišče predvidoma zaslišalo izvedence.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:05 16.marec 2017.

    "Takšna sestava sodnega senata lahko vpliva na izrek kazni obtoženemu, saj je bila žrtev ženskega spola. Zato predlagam imenovanje vsaj še enega moškega porotnika," ADIJO PAMET ! In to je slovensko pravo in pravniki !