Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Grožnja policistoma:"Ustrelil vaju bom"

Policija Boštjan Tacol
Močno pijan voznik se ni strinjal s policistoma, ki sta mu prepovedala nadaljnjo vožnjo.

Prometna policista sta včeraj okoli pol polnoči ustavila 39-letnega voznika osebnega voznika iz okolice Slovenske Bistrice. "Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu kar 1,03 mg/l alkohola," so sporočili. Zaradi alkoholiziranosti sta mu policista prepovedala nadaljnjo vožnjo.

To ga je razburilo do te mere, da je policistoma začel resno groziti, dejal jima je tudi, da si ju bo zapomnil in ustrelil.  Zaradi vsega navedenega in ker je želel z vožnjo nadaljevati, sta ga policista pridržala.

Groženj s streljanjem spominjajo na avgustovski incident, ko je Dušan Petrovič med kontrolo prometa ustrelil policista Damijana Kukoviča. Pretekli teden je sodnica Petrovčiču za en mesec podaljšala pripor.

Komentarjev 1
  • Igor Đukanović 22:55 29.september 2014.

    Žal bomo od Američanov morali kopirati tudi rešitve za zaščito življenj policistov. Američani veliko bolj od nas spoštujejo svoje policiste, ki jih počakajo z rokami na volanu na "pet do enih" in niti na kraj pameti jim ne pride, da ...prikaži večda bi izstopili iz vozila brez poziva. Da o kakršnemkoli petelinjenju (ki bi mu z drastično kaznijo naredil konec sodnik) niti ne govorim.