Šport
7 ogledov

Grozovite posledice tehnične okvare

Red Hook Ciriterium skupinski padec Youtube
Kolesarsko dirko Red Hook Criterium je zaznamoval množičen padec, ki ga je na startni ravnini zakrivil pokvarjeni spremljevalni motocikel.

V newyorkšem Brooklynu je bila na sporedu kolesarka dirka, na kateri se je že uvodoma poškodovalo več kolesarjev.

Voznik spremljevalnega motorja je imel na startu petkilometrske preizkušnje težave s sklopko in obstal na svojem mestu. Številni kolesarji so se mu uspeli izogniti, nato pa je prišlo do trčenja, v katerega je bilo udeleženih več deset kolesarjev.

Po poročanju CBS-ja je bilo v nesreči poškodovanih sedem kolesarjev, eden od njih naj bi imel zlomljeno roko. ''Zamuda je trajala kar eno uro, saj so potrebovali pet rešilcev, ki so po nesreči vsi morali v bolnišnico,'' je povedal eden od očividcev.

Red Hook Ciriterium je neuradna dirka koles brez prestav, ki tradicionalno poteka v New Yorku. Dirka, ki ima sloves kaotičnega in nevarnega tekmovanja, ne poteka pod okriljem ameriške krovne organizacije USA Cycling.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.