Svet
13 ogledov

Zdaj razburil še s sredincem

Grški minister na videoposnetku Youtube
Grški minister Yanis Varoufakis trdi, da je posnetek, na katerem pokaže Nemčiji sredinec, zmontiran.

Po tem ko je bil grški finančni minister Yanis Varoufakis konec preteklega tednika tarča kritik zaradi poziranja v luksuznem stanovanju s pogledom na Akropolo za pariški časopis Paris Match, je nekatere Nemce zdaj razjezil, ker naj bi dejal, da je Nemčiji potrebno pokazati sredinec.

Nemška televizija ARD je pokazala video, v katerem Varoufakis reče "Moj predlog je bil, da bi Grčija morala preprosti razglasiti plačilno nesposobnost - tako kot je to storila Argentina -, znotraj evra, leta 2010, pokazati sredinec Nemčiji in reči: "Zdaj lahko te težave rešite sami."

Grški minister je za televizijo zanikal, da bi kdaj koli pokazal sredinec. Na vprašanje voditelja televizije, ki je dejal, da so odkrili, da se je to zgodilo med konferenco v Zagrebu leta 2013, je Varoufakis dejanje še enkrat zanikal in zatrdil, da je posnetek zmontiran.

Varoufakis je leta 2013 v Zagrebu predstavljal knjigo o globalni finančni krizi Globalni minotaver.

Komentarjev 8
  • pilotko 16:36 17.marec 2015.

    Zavedati se moramo, da bomo ob takih grških gestah tudi mi z našo milijardo pote gnili ta kratko. Medtem so imeli Grki plače nad 1500 evrov, enako penzije, dobesedno so razmetavali v minus.Naj se spustijo a trdna tla tako kot ...prikaži več mi in varčujejo. V Sloveniji je potrebno zbuditi opeharjeno večino, elito stisniti, da vrne naravbano in smo zmagal.

  • jons 22:56 16.marec 2015.

    Ja fino no, naj odpustijo dolgove tudi tistim, ki so najemali kredite za nakup delnic, pa luksuznih potovanj, pa zato, da so lahko živeli na malo višji nogi... naj znova zaživijo kot ljudje.

  • spenjac 21:13 16.marec 2015.

    Soros in Open Society Institute spet na delu? Kako priročno se da posameznika diskreditirat z brezveznostmi. Putina ni par dni na spregled in še "naključno" pridejo ven precej izdelane teorije, kaj bi se zgodilo, če bi umrl... Tale Fakis pokaže ...prikaži več svojo večerjo in sredinca in je že sovražnik ljudstva. Brezveze. Odpustite tem revežem dolgove in naj poskusijo znova zaživet kot ljudje.