Šport > Nogomet
26 ogledov

"Guardiola je zaželel srečo reprezentanci BiH"

avtobus Bayern Ribery Reuters
Ponujamo vam zanimiv pogovor s Senadom Husejinovićem, ki že skoraj leto dni z avtobusom prevaža aktualne nemške in evropske prvake, nogometaše Bayerna.

Voznik avtobusa Senad Husejinović je do leta 1992 živel v Bijeljini. Ob okupaciji srbske vojske je zapustil rodni kraj in se podal čez mejo. Po nekaj mesecih iskanja zatočišča ga je pot zanesla v München, kamor je prišel na začetku leta 1993. Takrat si ni predstavljal, da bo 20 let kasneje vozil avtobus evropskih klubskih nogometnih prvakov. Husejinović sedaj že skoraj leto dni namreč prevaža tudi nogometaše Bayerna, ki so v zadnjih mesecih osvojili Ligo prvakov, nemško prvenstvo in pokal, pa tudi evropski superpokal.

"Prinašam jim srečo. Odkar jih vozim jaz, samo zmagujejo in osvajajo trofeje," se je pošalil voznik v pogovoru za agencijo Anadolu. Husejinović je že vrsto let voznik avtobusa, njegovo podjetje Autobusoberbayern pa je pogodbeno vezano na FC Bayern in v posebno oblikovanih avtobusih prevaža veljake bavarskega ponosa in njegove nogometaše. Na tekme vozi tudi mladinske selekcije kluba in ekipe ter delegacije, ki gostujejo na Allianz Areni.

"V veliko čast mi je, da prevažam take ljudi. Ne gre za dolge relacije. Včasih jih peljem le od centra za trening do stadiona ali pa od hotela ali stadiona do letališča. Vsi so odlični. Nikoli nisem imel niti najmanjšega problema s katerim od igralcev, članom strokovnega štaba ali uprave," je dejal Husejinović.

"Odzdravil mi je 'po naše'"

Ko je prvič vozil prvo ekipo Bavarcev, je takoj našel "skupni jezik" z enim najboljših posameznikov moštva. "Ko je Mario Mandžukić prišel k avtobusu, sem mu rekel 'dober dan' v našem jeziku, Mario pa je odzdravil enako. Nasmejala sva se in se potrepljala po ramenih. Od takrat se z njim vedno lepo pogovarjam 'po naše'. Odličen fant je. Sploh ni vzvišen, čeprav je velika zvezda. Zato se zelo veselim, ko moram voziti prvo ekipo," ponosno pove Husejinović. 

Senad pa stika ni navezal samo s hrvaškim reprezentantom Mariom Mandžukićem, ampak tudi s švicarskim reprezentantom Xherdanom Shaqirijem, ki ima korenine na Kosovu. "Tudi on je zelo prijazen. Vljuden, tako kot cela ekipa. Vsi so vrhunski profesionalci, posebej pa sem navezan na Maria in Xherdana, saj vsi prihajamo z Balkana. Vsi mi "tam dol" smo si podobni. Vsi naši narodi so dobri po srcu in bi se morali razumeti, nikoli več ne bi bilo treba gledati konfliktov. Ko si v "širnem svetu", potem šele vidiš, kako smo povezani med seboj," je spravljivo govoril nekdanji begunec.

avtobus Bayern | Avtor: Reuters Reuters
S srcem le za BiH

Sčasoma je Husejinović postal navijač Bayerna, a kot sam pravi, " s srcem navijam le za reprezentanco Bosne in Hercegovine."

"Ko je BiH premagala Litvo in se uvrstila na SP 2014, sem bil srečen kot majhen otrok. Številni igralci Bayerna, ki vedo, da sem Bošnjak, so mi čestitali. Z dvignjenim palcem mi je čestital tudi trener Pep Guardiola in zaželel srečo BiH v Braziliji. On me sploh fascinira. Človek je čisto enostaven, kot da sploh ne bi bil eden najboljših nogometnih strokovnjakov na svetu," je povedal o Guardioli.

Bosna in Drina sta najlepši

Kljub vsemu pa je eno mesto za Senada vseeno lepše kot München. "Tu je vse 'fino'. A ni tako lepo, kot je sta lepi moja Bosna in Drina," je z nasmehom na ustih še dejal Husejinović, ki se vsako poletje vrača v Bijeljino, kjer je obnovil med vojno porušeno hišo.

Komentarjev 2
  • nostradamus 15:21 02.november 2013.

    glede na to da si si sam podelil + na svoj komentar v katerem pljuvas po cloveku,ki je skromen in zadovoljen ti je vzdevek kar primeren malo kulture in bontona ti ne bi skodilo zal se vedno najdejo izjeme ...prikaži več kot si ti ki vidijo le sami sebe in so oh in sploh no ja ljudje smo razlicni ...........

  • pesjan 14:54 02.november 2013.

    Za tebe ja ,ker drugega vidu nisi ?...j..o te B....k......