Šport > Nogomet
33 ogledov

Guardiola priznal: Sumljiva enajstmetrovka

Lionel Messi Reuters
"O enajstmetrovki bi lahko razglabljali,“ je po gostujoči zmagi Barcelone nad Levantejem z 2:1, odločilni gol je iz bele točke točke dosegel Lionel Messi, dejal trener Kataloncev Pep Guardiola.

V 72. minuti obračuna med domačim Levantejem in Barcelono se je bil pri rezultatu 1:1 najbolj sporen trenutek tekme. Domači branilec Pedro Botelho je po dvomljivi sodniški odločitvi v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil rezervista Blaugrane Isaaca Cuenco, ki je po prerivanju hitro padel. Domači nogometaši so glasno nasprotovali sodniški odločitvi, a Texeiri Vitienese svoje odločitve ni spremenil.

Enajstmetrovko je v 41. gol v sezoni pretvoril dvakratni strelec Barcelone Lionel Messi in Katalonce pred El Classicom spet približal na štiri točke zaostanka za Real Madridom, ki je dve uri pred tem s 3:1 premagal Sporting Gijon.

Gostujoči strateg Pep Guardiola je sporno sodniško odločitev pokomentiral: "Bilo je tako, tako. Kljub temu smo dosegli izjemen gol in zmago, ki je odlična popotnica najprej za pot v London, potem pa še za obračun z Realom."

Trener španskih in evropskih prvakov je priznal, da njegovi varovanci niso igrali tako, kot smo jih bili vajeni v zadnjih tekmah. "Priigrali smo si bistveno manj priložnosti, kot običajno. Na srečo smo dosegli dva gola, nasprotnik le enega. Levanteja ni bilo lahko premagati. So zelo dobri. če jim ponudiš dovolj prostora. So zelo izkušena ekipa, a takšna smo tudi mi. Abidalovo vlogo je odlično prevzel Mascherano, ki je zaslužen, da je bila obramba trdna."

Guardiola je moral po tekmi nekaj besed nameniti tudi bližnjemu obračunu z belim baletom, ki bo 22. aprila. "Imam občutek, to vedo tudi igralci, da je Real v zadnjem času v vzponu. V prvenstvu so izgubili le dve tekmi, to pove veliko," še naprej previden ostaja Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.