Šport > Nogomet
24 ogledov

Guardiola se je ogrel za Slovenca

Pep Guardiola Manchester City EPA
Španski strateg Pep Guardiola se je po poročanju rožnatega časnika resno ogrel za slovenskega vratarja Samirja Handanovića.

Ni skrivnost, da si nekdanjega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića že dlje časa želijo pri Manchester Cityju, kjer španski strateg Pep Guardiola mrzlično išče rešitev za izhod iz rezultatske krize. Pred začetkom zimskega prestopnega roka so govorice glasnejše kot kdajkoli prej.

Sinjemodi so v zadnjih tednih zabeležili dva zaporedna ligaška poraza in na lestvici zasedajo zanje skromno četrto mesto, ki ne prinaša neposredne uvrstitve v Ligo prvakov. Manchester City ima za vodilnim Chelseajem sedem točk zaostanka.

Po poročanju italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport je Handanović eden glavnih favoritov za prestop k Cityju, kjer bi lahko uresničil svoje sanje o povratku v Ligo prvakov.

Prav močna želja po minutaži v najprestižnejšem klubskem tekmovanju na svetu bi nekdanjega slovenskega reprezentanta lahko prepričala v selitev, pišejo novinarji rožnatega časnika, pri čemer bi ključno vlogo odigral tudi podatek, da Guardiola ni zadovoljen s predstavami Claudia Brava.

Prvi favorit za naslednika čilskega reprezentanta je sicer 23-letni Brazilec Ederson, ki se je lani pridružil Benfici, naslednji na seznamu želja pa je Handanović.

Guardiola se po vratarjih ozira tudi zato, ker naj bi klub poleti zapustil Argentinec Willy Caballero, nekdanji prvi vratar ekipe Joe Hart pa igra na posoji v Torinu.

Handanović, ki ima pogodbo z Interjem sklenjeno do leta 2019, se je milanskemu velikanu pridružil pred štirimi leti, neuradna cena za njegov prestop pa naj bi se gibala nekje okrog 15 milijonov evrov.

Ne glede na to, kaj se bo zgodilo med zimskim prestopnim rokom, pa Gazzetta trdi, da naj bi slovenski čuvaj mreže ob koncu sezone nepreklicno zapustil Inter, če se ta ne bo uvrstil v Ligo prvakov. 

samir handanović | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.