Šport > Nogomet
21 ogledov

Guardiola sklenil ustni dogovor?

pep guardiola EPA
Pep Guardiola in Manchester City naj bi sklenila ustni dogovor, da bo španski strateg po koncu sezone zapustil Bayern München in prevzel vodilno ekipo angleškega prvenstva.

Nekdanji trener Barcelone naj bi po koncu letošnje sezone na Etihadu nasledil Manuela Pellegrinija, v zgodbi izpod peresa Francesca Aguilarja, ki velja za dobro obveščen vir nogometnih informacij, poroča El Mundo Deportivo.

Guardiola in športni direktor angleškega kluba Txiki Begiristain, s katerim sta pred več kot dvemi desetletji skupaj igrala v dresu Barcelone, naj bi sklenila ustni dogovor, ki bo Španca pripeljal na Otok.

Guardioli se ob koncu letošnje sezone izteče pogodba z Bayernom, že dlje časa pa krožijo govorice, da 44-letni strateg ne namerava nadaljevati na Allianz Areni.

Vodilni možje bavarskega velikana si želijo, da bi Guardiola ostal, vendar so se, upoštevajoč trenerjevo željo, bojda že sprijaznili z usodo, trdi Aguilar.

Direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge sicer vztraja, da je časa za podaljšanje še na pretek. ''Vedno sem govoril, da se bomo usedli v drugi polovici leta 2015, tako da imamo še nekaj mesecev,'' je povedal Rummenigge.

Častni predsednik Franz Beckenbauer se je v želji, da bi Pepa zadržal na Allianz Areni, zatekel k Svetemu pismu. ''V Bibliji piše: kar sodi skupaj, naj se ne ločuje. Povedal sem mu, da bi bil vesel, če bi ostal. Preprosto ujemamo se,'' je dejal Beckenbauer. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.