Šport > Nogomet
27 ogledov

Guardiola že steguje lovke po La Ligi

pep guardiola EPA
Nemški časnik Bild razkriva, da želi Pep Guardiola v Bayern München pripeljal vezista Athletico Bilbaa Ikerja Muniaina. Španec naj bi bil že nekaj časa prioriteta bavarskega kluba, prihod Guardiole pa bi lahko pospešil morebiten prestop 20-letnega nogometaša.

iker muniain | Avtor: EPA EPA
Bayern München želi v svoje vrste pripeljati nogometaša Athletica Bilbaa Ikerja Muniaina, Bavarci pa upajo, da bo novi trener Pep Guardiola uspel skleniti dogovor s španskim prvoligašem. Nemški Bild trdi, da je Muniain že nekaj časa na seznamu željenih nogometšev novopečenega trenerja Bayerna, ki naj bi se zanimal še za Isca (Málaga) in Iñiga Martíneza (Real Sociedad).

Nemški prvoligaš se je lani z Bilbaom dogovoril za prestop Javija Martíneza, zato se zavedajo, da Baski odkupne klavzule Muniaina (37.5 milijona evrov) nikakor ne nameravajo znižati. A dejstvo, da so Bavarci za Martíneza odšteli 40 milijonov evrov, bi lahko prepričalo odgovorne može Athletica, da pristanejo na prestop 20-letnega vezista.

arjen robben | Avtor: EPA EPA
Guardiola že nekaj časa spemlja napredek Minuaina, ki ga je veliko hvalil že v času vodenja Barcelone. Odpira se tudi možnost, da bi Bayern v bližnji prihodnosti zapustil Arjen Robben, saj po pisanju portala Marca.com Pep naj naj ne bi bil zadovoljen z individualističnim pristopom nizozemskega napadalca.

Muniainu pogodba z Athleticom poteče leta 2015, v svojem sedanjem klubu pa zasluži veliko manj, kot bi pri Bayernu. Kljub temu pa je 20-letnik v sredo poudaril svojo zavezanost baskovskemu klubu. ''Zelo sem zadovoljen in na igrišču bom izkoristil vsako minuto. Upam, da bom tu ostal še veliko let,'' je povedal Muniain.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.