Šport > Nogomet
2 ogledov

Guardioli ponuja ''pipo miru''

jose mourinho pop guardiola EPA
José Mourinho se v prihodnji sezoni ne bo posvečal rivalstvu s Pepom Guardiolo, saj bi bila to voda na mlin drugim klubom angleške Premier League.

Portugalski strateg José Mourinho, trener Manchester Uniteda, in španski nogometni strokovnjak Pep Guardiola, ki je prevzel Manchester City, sta bila od leta 2010 do 2012 osrednja akterja srditega rivalstva med Real Madridom in Barcelono

Mourinho je kot prvi mož kraljevega kluba skrbel za provokacije tako na kot izven igrišča, Guardiola pa mu je vračal s serijskim osvajanjem lovorik.

Rivalstvo naj bi v prihodnji sezoni, ko bosta spet združena v Manchestru, dobilo nove razsežnosti, a Mourinho trdi, da druga runda ne bo tako bojevita. Portugalec je svojemu kolegu ponudil premirje, saj se zaveda, da se v močni konkurenci premierligaških klubov mora posvetiti izključno nogometu, če ne želi po stopinjah svojega predhodnika Louisa van Gaala.

Mourinho meni, da je bilo osebno rivalstvo v Španiji bolj smiselno, saj ni bilo drugih kandidatov, ki bi lahko ogrozili hegemonijo Reala in Barçe. Ob tem je očitno pozabil na Atlético Madrid, ki se je v sezoni 2013/2014 dokopal do ligaškega naslova. V Premier League je zgodba nekoliko drugačna, saj je boj za naslov povsem odprt.

''Moje izkušnje mi ne dovoljujejo, da bi bil naiven. V Španiji sem bil dve leti in prvak je postal on oziroma jaz. Tam so individualne bitke bolj smiselne, saj lahko vplivajo na razplet prvenstva. Če bi se v Premier League osredotočil nanj in Manchester City, on pa bi se osredotočil name in Manchester United, bi nekdo drug postal prvak,'' je razmišljal Mourinho.

''Nivo Premier League se bo ob prihodu novih trenerjev in igralcev še dvignil. Štirje prvak v štirih letih kažejo na to, kako izenačeni smo. Prav tako veliko pove o televizijskih pravicah in distribuciji denarja, ki omogoča rast lige in njenih ekip. Tukaj je drugače kot v drugih ligah, kjer bodo morski psi za vedno ostali morski psi,'' je dodal 53-letnik.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.