Šport > Nogomet
47 ogledov

To sta občutila Wenger in Mourinho

alex ferguson EPA
Tottenham je po mnenju Sira Alexa Fergusona edina ekipa angleškega prvenstva, ki lahko prepreči končno zmago Leicester Cityju. Legendarni Škot ni mogel mimo Pepa Guardiole.

Nogometaši Leicester City so največje presečenje letošnje sezone najmočnejšega nogometnega tekmovanja na Otoku, saj se sedem krogov pred koncem prvenstva nahajajo na prvem mestu ligaške lestvice. ''Lisice'' imajo pet točk prednosti pred Tottenhamom in 11 pred Arsenalom.

Sir Alex Ferguson, nekdanji trener Manchester Uniteda, ki je z rdečimi vragi v 26 letih osvojil 13 ligaških lovorik, je podporo vodilni ekipi prvenstva izrekel že decembra lani, dandanes pa še vedno verjame, da bodo varovanci Claudia Ranierija osvojili naslov prvaka.

''Leicester se približuje ciljni črti, to je njihova največja naloga. Ostati morajo konstantni, ni razloga, da bi spreminjali, kar so počeli preteklih šest mesecev. To bo velik preizkus in sprijazniti se morajo, da bodo izgubili točko ali dve. Morda tudi kakšno tekmo. A ostali bodo prav tako izgubljali točke, takšna je narava Premier League,'' je povedal Ferguson.

''Tottenham je edini, ki jim predstavlja nevarnost. Tottenham igra najboljši nogomet, kar sem ga videl v zadnjih letih. Toda Leicester je v prednosti. Mislim, da jim bo uspelo,'' je dodal upokojeni škotski strateg.

pep guardiola | Avtor: EPA EPA
Ferguson se je dotaknil tudi Pepa Guardiole, ki bo prihodnje leto vodil Manchester City. Najdražji trener na svetu se je že dokazal v španski La Ligi in nemški Bundesligi, a na Otoku ga čaka težko delo.

''Nedvomno ima Pep fantastično delovno etiko, ki jo zahteva na vsakem treningu. Kdor misli, da pri Cityju ne bodo trdo delali, se ne bo dolgo obdržal. Ima izjemne trenerske sposobnosti, o tem ni dvoma. Cityju je uspela dobra poteza, da ga je pripeljal, a Pepu ne bo lahko. Angleški nogomet ni enostaven. Vsak tujec, ki je prišel v Anglijo, vam bo to potrdil. Arsene Wenger je nekaj mesecev govoril o tem, José Mourinho prav tako. Pep bo uspešen, vendar ne verjamem, da bo kdaj ponovil uspehe iz Barcelone,'' je pristavil Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.