Magazin > Odnosi in prosti čas
142 ogledov

Gube lahko odstranite tudi brez likalnika

likanje Shutterstock
Likanje je eno najbolj osovraženih gospodinjskih opravil. Ženskam preseda, moški pa se ga branijo z vsemi štirimi. Gube z oblačil lahko odstranite tudi brez likanja. Preberite, kako.

Likanje je nujno zlo, ki ga pogosto odlagamo tako dolgo, dokler ni res nujno potrebno. S pomečkanimi oblačili ne moremo hoditi po svetu, zato je tukaj nekaj nasvetov, kako se jih znebiti, ne da bi pri tem posegli po likalniku.

Uporabite likalnik za lase
Čeprav se na prvi pogled mogoče sliši nenavadno, lahko likalnik za lase poskrbi ne samo za vašo pričesko, ampak tudi za oblačila. Primeren je za manjša oblačila ali za manjše predele, kot so ovratnik, zavihki ali robovi. Preden pa ga uporabite na vaših oblačilih, ga temeljito očistite.

Uporabite sušilec
Sanjski aparat mnogih žensk je uporaben tudi, kadar je treba pomečkano oblačilo spremeniti v lepo, gladko. Kaj storiti? V sušilec dajte manjši vlažen kos oblačila in poleg njega dodajte oblačila, s katerih bi radi odstranili gube. Nastavite ga na hiter program in po petnajstih minutah vzemite oblačila ven.

Uporabite lonec
Vzemite običajen lonec in v njem zavrite vodo. Ko voda zavre, je odlijte. Z dnom razgretega lonca lahko tako hitro poskrbite za zmečkane dele oblačil.

Uporabite kis
Običajen bel kis lahko odstrani gube. Oblačila poškropite z mešanico, ki jo sestavljajo ena enota kisa in tri enote vode, in pustite, da se posušijo.

Izkoristite kopalnico
Če se boste pred oblačenjem v oblačila, ki zahtevajo še nekaj nege, še tuširali, je rešitev za gube kot na dlani. Obesite zmečkana oblačila v kopalnici in zaprite vrata. Stopite pod tuš in dovolite pari, da opravi svoje. V približno desetih minutah bi morali biti rezultati vidni.

Uporabite čajnik
Če si čaj pripravljate v čajniku, lahko z njegovo pomočjo poskrbite za zmečkana oblačila. Zavrite v čajniku vodo in ga nato postavite v bližino oblačila, da ta objame para, ki se vije iz njega. Princip je podoben kot pri tuširanju, le da ni treba v savno spremeniti celega prostora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.