Šport
16 ogledov

Guberac: Smo boljša ekipa

Domen Črnigoj, Benjamin Verbič Katarina Ponjavić
V koprskem taboru optimistično pričakujejo pokalni finale, ki bo odigran na njihovem stadionu.

Pred finalom slovenskega pokala je razpoloženje v taboru Luke Kopra zelo optimistično. Kapetan Ivica Guberac verjame v zmago nad Celjem, kljub slabšim predstavam v prvenstvu.

"Vem, da smo boljša ekipa, čeprav ligaška lestvica tega ne kaže. Podzavestno smo zadnje tekme odigrali slabše, kot bi lahko. Na to nisem ponosen, saj vem, da nismo pokazali tega kar znamo. Optimizem temeljim tudi na prvem polčasu zadnje medsebojnega obračuna v Celju, v katerem smo bili boljši nasprotnik in dosegli dva gola," je pred bojem za lovoriko dejal Guberac.

Trener Rodolfo Vanoli je razkril, da zaradi poškodbe ne bo mogel računati na Lea Štulca. Sicer pa italijanski strokovnjak verjame, da bodo Koprčani v svoje vitrine pospravili svojo tretjo pokalno lovoriko.

"Že na včerajšnji tiskovni konferenci na sedežu NZS sem poudaril, da je v takšnih tekmah pomembna le zmaga. Zanjo smo pripravljeni storiti vse. Pozabimo zadnje medle predstave, saj je jutrišnja tekma zgodba zase. Na srečo je naša zdravniška ekipa poskrbela, da so fantje nared. Na igrišče ne bo pritekel le Leo Štulac, ki je na zadnjih treningih staknil poškodbo," je pojasnil Vanoli.

Koprčani so doslej osvojili dve pokalni lovoriki (2005/06 in 2006/07), Celjani pa eno (2004/05). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.