Šport > Nogomet
42 ogledov

Guberac za vse okrivil medije

Olimpija Koper Ivica Guberac Saša Despot
Koprski kapetan je pred včerajšnjo povratno tekmo kvalifikacij za Ligo Evropa v Splitu dvignil veliko prahu zaradi primerjave dveh največjih hrvaških rivalov.

Kapetan Kora Ivica Guberac je dan pred tekmo s Hajdukom na uradni novinarski konferenci poskrbel za precej kontroverzne izjave, rekoč, da je zagrebški Dinamo večji klub od domačega dalmatinskega ponosa.

Nekateri so to takoj začeli povezovati z dejstvom, da Gubercu leta 2013 ni uspelo prestati preizkušnje pri "bilih", dolgoletni član slovenskega obalnega prvoligaša pa je po četrtkovem porazu (4:1) in izpadu za vse okrivil - medije!

"Sramota je za novinarje, ki so to napisali. Tega nisem rekel v takšnem kontekstu. Vprašali so me, katero tekmo si bom bolj zapomnil, proti Dinamu ali Hajduku," je bil jezen Guberac.

"Rekel sem, da proti Dinamu, vseeno je šlo za Ligo prvakov, ki je višji rang od Lige Evropa, zabil pa sem tudi gol. Ne morem vplivati na to, kaj bo nekdo napisal, naj vsak to razume kot želi," je pristavil.

V oceni obračuna je Guberac dejal, da je Koprčane hiter gol Tomislava Kiša "šokiral", nogometne navijače v Sloveniji pa je pozval, da za zgled vzamejo hrvaške privržence.

"Hajduk je povedel takoj na začetku in to nas je šokiralo. Kot kapetan Kopra čestitam Hajduku in mu želim vse najboljše v prihodnosti," je pristavil Guberac.

"Atmosfera? Bilo je fantastično. Kapa do tal navijačem, mi v Sloveniji se lahko sramujemo, moramo se zgledovati po vas zaradi načina, na katerega podpirate svoje klube."

Kapetan Hajduka Goran Milović je zatrdil, da je Guberčeva izjava pred tekmo še dodatno motivirala njegove "bile".

"Izkoristili smo zanos na začetku, odlično smo odprli tekmo. Dobro smo odigrali prvi polčas, prejeti zadetek pa nas je vrgel v negativo," je videno ocenil Milović. "Toda čestitam fantom, imajo tudi po 17 in 18 let in zaslužijo si pohvale.

"To je bila zelo pomembna tekma za mesto in za klub. Izjave Guberca? V nas so prebudile 'dišpet'. Podcenjevali so nas v najavah tekme, v slačilnici pa smo rekli, da jih bomo za izjavo, da je Dinamo največji klub, kaznovali na zelenici. To je bilo nizko. Toda vrnili smo jim s štirimi 'komadi'. To je bil poleg drugega polčasa proti Sillamaeju naš najboljši obraz."

Kiš, ki je še lani Kopru zabijal v majici Zavrča, je bil tokrat eden izmed junakov Hajduka, potem ko je zabil hiter uvodni zadetek in pripravil še enega soigralcem v izvrstni predstavi.

"Očitno mi Koper leži," je po obračunu dejal nasmejani Kiš, ki je bil lani strelec dveh golov proti "kanarčkom". "Odlično smo šli v tekmo, zabili smo hiter zadetek," je dodal. "Trener nas je za tekmo odlično pripravil, niti v enem trenutku nismo sumili v to, da gremo naprej.

"Zabiti pred 25.000 ljudmi? Fantastično, takšen trenutek se čaka. To je moj najpomembnejši gol do zdaj in najlepša atmosfera, v kateri sem kdajkoli igral. Presrečen sem!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.