Avto
44 ogledov

Parkiral je pri osmih centimetrih viška

Parkiranje Youtube
Bočno parkiranje je prvina vožnje, ki marsikomu oz. marsikateri dela veliko preglavic. Kaj pa, če bi imeli na voljo mesto, ki je le 8 centimetrov prostora daljše, kot je dolg vaš avtomobil.

Sliši se težko verjetno, a kitajski voznik Han Yue je uspel parkirati na tako skopo parkirno mesto. Dosežek osmih centimetrov viška je tako postal najnovejši mejnik, zapisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Seveda se pri tem ni mogel poslužiti klasične tehnike vzvratne vožnje ali kakšnih modernih elektronskih pomagal. S svojim minijem je z izpiljeno tehniko pravi čas zadriftal in z "ritko" spolzel mimo odbijača zadaj parkiranega vozila, medtem ko se je nos precizno zapeljal na skopo odmerjen prostor do prednjega avta.

Seveda je bilo potrebno tudi nekaj sreče. Spretnostno parkiranje je sicer disciplina, v kateri se zadnja leta bije oster boj med Huejom, Johnom ter Alastairom Moffatom in Ronnyjem Wechselbergerjem. Hue je že leta 2012 postavil rekord, ki je takrat znašal "enormnih" 15 centimetrov. Brata Moffat sta odgovrila z 13,1 centimetri, Wechselberger pa je nato odgovoril z desetimi centimeri. Alastair Moffats je nato lani parkiral pri 8,6 centimetrih razmaka.

Pri Guinnessu so že potrdili, da je za 0,6 centimetra krajši rekord znova v kitajskih rokah.

Komentarjev 1
  • Izudin 18:47 20.november 2014.

    Se je dobro izpilil. Samo nikoli se v mestu ne pripelješ ko bočno parkiraš pod takšnim kotom. Oziroma, naj rekord postavi nekje na ulici in ne na poligonu.