• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Nepremišljeno

4 komentarji

V avtih morali premakniti tipko za vžig

Nenavadni vpoklic so najavili pri Lincolnu, luksuzni znamki v lastništvu Forda - zamenjali bodo mesto, kjer se sedaj nahaja gumb za vžig motorja.

A. L. / Detroit

Ford je najavil vpoklic 13.580 izdelanih primerkov suva z imenom lincoln MKC, ki so ga izdelovali od septembra lani, potem ko je vse več novih lastnikov tožilo zaradi nerodno postavljene tipke za vžig.

Ta je namreč postavljena tako blizu drugim tipkam na osrednji konzoli, da so vozniki velikokrat nehote pritisnili nanjo in s tem med vožnjo ugasnili motor. Ker takrat zračne blazine in druge varnostne funkcije ne morejo delovati, je takšna situacija pomenila veliko nevarnost za potnike. 

Pri Fordu so priznali napako in napovedali, da bodo pooblaščeni serviserji popolnoma spremenili dizajn tipk za izbiro prestav in vžig motorja ter tudi reprogramirali računalnik, tako da bodo varnostni sistemi delovali tudi v primeru nenadnega izklopa motorja. Pri znamki poudarjajo, da niso bili obveščeni o primeru, ko bi bil zaradi omenjene situacije njihov luksuzni suv vpleten v nesrečo. 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarji (4)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima