Avto
60 ogledov

V avtih morali premakniti tipko za vžig

Lincoln MKC
1/3
Lincoln
Nenavadni vpoklic so najavili pri Lincolnu, luksuzni znamki v lastništvu Forda - zamenjali bodo mesto, kjer se sedaj nahaja gumb za vžig motorja.

Ford je najavil vpoklic 13.580 izdelanih primerkov suva z imenom lincoln MKC, ki so ga izdelovali od septembra lani, potem ko je vse več novih lastnikov tožilo zaradi nerodno postavljene tipke za vžig.

Ta je namreč postavljena tako blizu drugim tipkam na osrednji konzoli, da so vozniki velikokrat nehote pritisnili nanjo in s tem med vožnjo ugasnili motor. Ker takrat zračne blazine in druge varnostne funkcije ne morejo delovati, je takšna situacija pomenila veliko nevarnost za potnike. 

Pri Fordu so priznali napako in napovedali, da bodo pooblaščeni serviserji popolnoma spremenili dizajn tipk za izbiro prestav in vžig motorja ter tudi reprogramirali računalnik, tako da bodo varnostni sistemi delovali tudi v primeru nenadnega izklopa motorja. Pri znamki poudarjajo, da niso bili obveščeni o primeru, ko bi bil zaradi omenjene situacije njihov luksuzni suv vpleten v nesrečo. 

Komentarjev 3
  • Avatar gujdek
    gujdek 20:34 17.april 2017.

    Vidi, vidi...., kak na 24 kur!

  • Avatar gujdek
    gujdek 20:33 17.april 2017.

    Eh.., kreteni, polni cvenka, lahko imajo te probleme. Jaz ga ziher nemrem meti...

  • Jure Černe 15:12 02.januar 2017.

    Pr normalnih avtih ta tipka deluje samo ko avto miruje oz se premika zelo pocasi. Med voznjo pa avto ugasnes samo ce drzis tipko vec kot tri sekunde tko da ne razumem kje problem