Slovenija
50 ogledov

GZS bi rada prodala Esmeraldo

gzs Žurnal24 main
Za sedanji obseg in način delovanja GZS je stavba na Dimičevi ulici v Ljubljani, kjer domuje GZS, prevelika in posledično predraga, pravijo v GZS.

Pogoj za morebitno prodajo je delitev premoženja s Trgovinsko zbornico Slovenije (TZS), ki bo po navedbah GZS končana letos. GZS in TZS se načeloma strinjata, da bi stavbo, zgrajeno leta 1999 in imenovano tudi Esmeralda, lahko prodali, vendar zaenkrat še ni konkretnega dogovora.

GZS navaja, da je poslovanje GZS brez učinka nepremičnin in stroškov razdelitve premoženja pozitivno ter da v rokih plačuje vse obveznosti.

Letos tri milijone evrov izgube

Poslovanje obremenjujejo stroški nepremičnin, izguba za 2014 naj bi znašala okoli tri milijone evrov. "Dejstvo je, da GZS glede na čas pred letom 2006 danes ne potrebuje tako veliko prostora. Struktura prostorov na Dimičevi 13 je sicer zelo primerna za delovanje velike inštitucije. Za sedanji obseg in način delovanja zbornice pa je objekt enostavno prevelik in posledično predrag. Tako so stroški vzdrževanja na enoto uporabne površine pisarne za nas bistveno previsoki," so zapisali v GZS.

Komentarjev 2
  • dragec 11:11 16.januar 2015.

    Vzamem v najem za 1 EUR

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:49 15.januar 2015.

    da ne bo slučajno kakšna javna ustanova kupila ta gotalec denarja. Gospodarska zbornica ki tko rada nabija o gospodarnem ravnanju ima izredno potratno domovanje. Najlaži je pa eno govorit drugo pa delat!