Šport
19 ogledov

Boateng le zrušil City

Jerome Boateng EPA
Za večino nogometnih privržencev v Sloveniji so bil današnji dvoboji Lige prvakov nekoliko v senci dogajanja v Mariboru. Bayern je v zadnjih minutah premagal City, Schalke pa je prišel do zaslužene točke na Stamford Bridgu.

Poleg dvobojev v skupini G, kje se je Maribor pomeril s Sportingom, Chelsea pa s Schalkejem, so bile odigrane še tekme v skupinah E, F in H. Za derbi večera je veljalo srečanje med nemškim in angleškim prvakom, Bayern in Manchester City sta se pomerila v Münchnu.

Gostitelji bi lahko povedli že v prvi minuti. V kazenskem prostoru Angležev je do žoge prišel Thomas Müller, že preigral Joeja Harta, a nato izgubil ravnotežje in poslal žogo mimo praznega gola. Obe ekipi sta si sicer v prvem delu igre priigrali nekaj priložnosti, a so bili bližje zadetka domači igralci. Zelo nevarno je dvakrat poizkusil David Alaba, Robert Lewandowski pa je zadel le zunanji del mreže. Na drugi strani je po kotu z glavo zapretil Bacary Sagna

Bayern, Manchester City | Avtor: EPA EPA
Nemci so tudi v drugem polčasu pritiskali, Hart pa se je kar nekajkrat izkazal. V 63. minuti pa bi skoraj povedel City. Po nevarni podaji Jesusa Navasa je bil za las prekratek David Silva. Nato je znova zagospodaril Bayern, ki pa si resnejših priložnosti ni uspel priigrati, dvakrat pa so neuspešno zahtevali enajstmetrovko. Enkrat po igranju z roko Fernandinha, drugič po padcu Arjena Robbna v kazenskem prostoru. V 88. minuti je nekdanji član Cityja Jérôme Boateng nevarno streljal, a se je z novo parado izkazal Hart. Angleški reprezentančni vratar pa je bil nato nemočen v 90. minuti. Potem ko se je žoga dolgo odbijala po kazenskem prostoru Cityja, je na 15-ih metrih do žoge prišel Boateng in z voljem poslal žogo v dolgi kot gostujočega gola. Sergio Agüero je imel v sodnikovem podaljšku priložnost za izenačenje, a je bil nenatančen. 

CSKA povsem nemočen

V drugem dvoboju skupine E je Roma povedla že v šesti minuti. Gervinho je lepo podal do Juana Manuela Iturbeja, ki je sam stekel v kazenski prostor in popeljal sinove volkulje v vodstvo. Reprezentant Slonokoščene obale se je že v 10. minuti tudi sam vpisal med strelce, uslugo pa mu je s podajo vrnil Iturbe. Že v 20. minuti so Rimljani vodili s 3:0. Maicon je streljal iz šrecej slabega kota, a je žoga vseeno končala za hrbtom vratarja Igorja Akinfejeva, ki je slabo reagiral, žoga mu je spolzela skozi roke. Roma je v Ligi prvakov doslej največjo zmago slavila proti Šahtarju s 4:0, ta dosežek pa je že v 31. minuti izenačil Gervinho. Francesco Totti je preko obtrambe lepo našel nekdanjega člana Lilla in Arsenala, ta pa je premešal rusko obrambo in še drugič matiral gostujočo obrambo. Domačini bi lahko že v prvem polčasu povedli s 5:0, a se je ob strelu Miralema Pjanića izkazal Akinfejev. Je pa petarda odjeknila v 50. minuti, ko je Sergej Ignašević zadel lastno mrežo. Rusi so b zaključku tekme dosegli častni zadetek, še enkrat pa so stresli prečko.  

Sin Boga je bil le blizu zadetka

"Dobrodošel doma sin Boga!" so z napisom svojega nekdanjega nogometaša Zlatana Ibrahimovića pričakali navijači Ajaxa. Šved je bil blizu zadetka v 14. minuti, a je njegov strel blokiral Joël Veltman. Odbitek je nato v gol poslal Edinson Cavani in tako poskrbel za vodstvo PSG. Ta je bil boljši tekmec, a svoje premoči ni znal vnovčiti. V 74. minuti je Ajax izenačil iz svojega prvega strela, ki je šel neposredno na gol Parižanov. Danec Lasse Schönne je s prostega strela žogo poslal preko živega zida in zadel za 1.1. Isti igralec je le nekaj minut kasneje znova poizkusil s prostega strela, vratar Salvatore Sirigu pa je žogo uspel odbiti v vratnico.

Do minimalne zmage je v tej skupini prišla Barcelona, edini zadetek na Nou Campu proti ciprskemu APOELu je v 28. minuti zabil Gerard Pique. Za zadetek je s prostega strela podal Leo Messi. Čeorav se rezultat do konca dvoboja ni spreminjal, je Barcelona zlahka prišla do zmage. Kar 67 odstotkov so imeli njeni igralci žogo v svoji posesti, imela pa je tudi kar trikrat (652) več podaj kot tekmec(194) . Gostitelji so sprožili 17 strelov, gostje štiri.

Chelsea se je mučil

V skupini G, kjer igra tudi Maribor, je bil Chelsea velik favorit na dvoboju s Schalkejem, nogometaši londonskega kluba pa so povedli v 11. minuti, ko je Eden Hazard lepo podal Cescu Fabregasu, Španec pa je zadel za 1:0. Novi član Chelseaja je na začetku akcije morda storil prekršek. Nato so si celo več priložnosti priigrali Nemci, ti so v prvem polčasu petkrat streljali na gol tekmeca, Chelsea enkrat manj. Pri gostih sta bila nevarna Julian Draxler, Thibaut Courtois pa se je izkazal tudi ob strelu Kevina-Princa Boatenga. Na drugi strani je bil blizu novega zadetka Fabregas.

Klaas-Jan Huntelaar | Avtor: EPA EPA
V 62. minuti pa je Schalke po hitrem protinapadu izenačil. Klaas-Jan Huntelaar je ukradel žogo Fabregasu, žogo je na nasprotno polovico prenesel Draxler, nato pa je akcijo zaključil Nizozemec s strelom skozi noge Garryja Cahilla. V nadaljevanju tekme je namesto Didierja Drogbaja v igro vstopil prvi strelec Premier League Diego Costa, a se rezultat tudi po vstopu španskega reprezentanta ni več spreminjal. Lepo priložnost je v zadnjih trenutkih tekme zamudil Hazard, že prej pa je strel Loïca Rémyja na golovi črti z glavo zaustavil Roman Neustädter.

Šestica Porta

V skupini H sta se Athletic in Šahtar razšla brez zadetkov. Ukrajinci so imeli celo nekaj več od igre, a je vse njihove nevarne poizkuse zaustavil zanesljivi Gorka Iraizoz. Povsem drugače se je končalo gostovanje beloruskega BATE-ja v Portu. Portugalci so povedli že v peti minuti po veliki napaki vratarja Sergeja Černika, ki je žogo vrgel naravnost do Yacina Brahimi, Alžirec pa je ponujeno izkoristil. Isti igralec je zadel tudi v 32. minuti, ko je zadel po lepi samostojni akciji, pet minut kasneje pa je mrežo z bližine z glavo zatresel še Jackson Martinez. Kolumbijec je nato zadel še okvir vrat, v drugem polčasu pa so delo dokončali še enkrat izjemni Brahimi, Adrián López in kamerunski rezervist Vincent Aboubakar.

Liga prvakov, 1. kolo:

Skupina E:

Bayern : Manchester City  1:0 (0:0)
Boateng 90.

Roma : CSKA  5:1 (4:0)
Iturbe 6., Gervinho 10., 31., Maicon 20., Ignašević 50./ag; Musa 82.

Vrstni red: Roma in Bayern 3 točke, Manchester City in CSKA 0.

Skupina F:

Barcelona : APOEL  1:0 (1:0)
Pique 28.

Ajax : Paris Saint-Germain  1:1 (0:1)
Schöne 74.; Cavani 14.

Vrstni red: Barcelona 3 točke, PSG in Ajax 1, APOEL 0.

Skupina G:

Maribor : Sporting  1:1 (0:0)
Zahović 92.; Nani 80.

Chelsea : Schalke  1:1 (1:0)
Fàbregas 11.; Huntelaar 62.

Vrstni red: Maribor, Sporting, Schalke in Chelsea 1 točka.

Skupina H:

Athletic Bilbao : Šahtar  0:0

Porto : BATE  6:0 (3:0)
Brahimi 5., 32., 57., Martinez 37., López 61., Aboubakar 76.

Vrstni red: Porto 3 točke, Athletic in Šahtar 1, BATE 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.