Šport
123 ogledov

Ose želijo pičiti tudi Dance

Sport 16.02.14, Tekma Gorenje Velenje - Aalborg, foto: GREGOR KATIC Gregor Katič
Rokometaše Gorenja Velenja v soboto ob 20.30 čaka prva četrtfinalna tekma pokala EHF. V Rdečo dvorano prihaja danski Tvis Holstebro, ki je bil ob žrebu želja trenerja Ivana Vajdla. Vendar je ta vmes odstopil s položaja, zamenjal ga je Gregor Cvijič, ki si v soboto želi zmago.

"Pričakovanja so velika. Želimo se pokazati v najboljši luči, pokazati želimo karakter iz zadnjih dveh tekem. Poskušali bomo zmagati. Danci so vrhunska ekipa, kar kažejo njihovi rezultati. Bo težka tekma, želim, da nadgradimo, kar smo delali do zdaj in da poizkušamo iti na Dansko z ugodnim rezultatom. Zdravstveno stanje v ekipi je nespremenjeno. Klemen Ferlin še ni nared za večje fizične napore, ima še vedno bolečine v kolenu. Za Blaža Kleča bomo videli, kako bo. Ostali fantje so zdravi," je pred prvim dvobojem z Danci povedal trener Velenja Gregor Cvijič.

Danci vsaj v Velenju ne bodo igrali z reprezentantom Michaelom Damgaardom, ki je poškodovan. Ekipa, v kateri je le en tujec, in sicer Šved Jonas Larholm, je prvi del pokala EHF v skupini B končala na prvem mestu. Dobro ji gre tudi v domačem prvenstvu, v sredo je Tvis Holstebro z 32:23 premagal Kölding.

"Tvis je ekipa, ki goji tipičen danski rokomet, predvsem v napadalnem smislu. Vsi igralci so nevarni, so strelci z vseh položajev, veliko tečejo. Igrajo obrambo 6-0, zelo agresivno, na trenutke s pritiskom," je še o danski ekipi dejal Cvijič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.