Šport > Zimski športi
22 ogledov

Hadalin med dvajseterico

štefan hadalin EPA Hadalin je imel 19. vmesni čas prve vožnje, vendar je kmalu zatem naredil napako.
V finale slalomske vožnje v Adelbodnu se je uvrstil tudi Štefan Hadalin. Po drugem teku je bil 20., zmagal je Henrik Kristoffersen.

Po prvi vožnji petega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v sezoni v Adelbodnu je vodil Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je imel 38 stotink sekunde prednosti pred Italijanom Manfredom Moelggom, tretji pa je bil Nemec Felix Neureuther, ki je zaostajal že 1,27 sekunde. V finalu je kot 23. prvič v letošnji sezoni nastopil tudi Slovenec Štefan Hadalin.

Po prvi današnji slalomski preizkušnji v Adelbodnu sta bila težkih razmerah, na progi je bila megla, razred zase Kristoffersen in zmagovalec zadnjega slaloma na Sljemenu Moellg, saj je tretjeuvrščeni Neureuther na tretjem mestu za drugouvrščenim Italijanom zaostajal že 89 stotink, desetouvrščeni Francoz Alexis Pinturault pa za prvouvrščenim Norvežanom kar 2,64 sekunde.

Na prvi progi se je dobro znašel tudi Hadalin, ki je s startno številko 50 v cilj prišel kot 23. Takšna je bila njegova uvrstitev tudi ob koncu prve vožnje, njegov zaostanek za Kristoffersenom pa je bil 3,55 sekunde. Za Hadalina je bila to prva uvrstitev v finalno slalomsko vožnjo v letošnji sezoni. Žan Kranjec, ki je na zadnjem slalomu v letu 2016 v Madoni di Campiglio osvojil tri točke, je tokrat ostal brez finalne vožnje, saj je z zaostankom 4,70 sekunde tekmo končal na 39. mestu.

Hadalin je dobro presmučal tudi drugo progo in se na koncu zavihtel na 20. mesto. vse napade je prepričljivo odbil Kristoffersen, ki je na koncu slavil s prednostjo kar 1,83 sekunde. Drugi je bil Moelgg, tretji pa Marcel Hirscher (+2,19). To je bila zmaga z najvišjo razliko v svetovnem pokalu po letu 2002, ko je prav tako v Adelbodnu Bode Miller slavil pred Ivico Kostelićem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.