Šport > Nogomet
50 ogledov

"Navijači tekajo čez avtocesto"

hrvaška avtocesta Luka Stanzl/PIXSELL
V nedeljo zvečer je Hrvaški avtoklub sporočil nenavadno informacijo.

V poletnih mesecih tudi v Sloveniji pozorno spremljamo razmere na hrvaških cestah, ponavadi z razlogom, da bi se izognili gneči na prometnicah proti Istri, Kvarnerju ali Dalmaciji.

Kdor je v nedeljo okrog 18. ure spremljal sporočila Hrvatskega avtokluba (HAK), je lahko slišal, da je na avtocesti med Reko in Zagrebom prišlo do nevsakdanje motnje v prometu.

"Zaradi izredne situacije na avtocesti A6 Reka - Zagreb med Vrbovskim in Ravno Goro svetujemo vsem voznikom, da vozijo previdno. Razlog je pretep navijaških skupin, katerih člani tečejo preko avtoceste," je HAK zapisal na svojih straneh.

Pretep starih znancev?

Hrvaški mediji špekulirajo, da je šlo za dogovorjen pretep med navijači splitskega Hajduka (Torcida) in zagrebškega Dinama (Bad Blue Boys). Oba kluba sta v nedeljo igrala, a ne na medsebojni tekmi.

Hajduk je gostoval v Zagrebu pri Lokomotivi, medtem ko je Dinamo v kasnejšem terminu gostoval v Pulju pri Istri. HAK sicer ni navedel imen navijaških skupin, a ne bi bilo prvič, da bi se Torcida in BBB udarili ob kakšnem avtocestnem počivališču.

Že dobro uro po omenjenem obvestilu je HAK javil, da se promet na problematičnem odseku odvija nemoteno.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.