Šport > Nogomet
11 ogledov

Razdrh zadihal: zmaji s točkami iz Velenja

Omladič Luka Koper Olimpija Prva liga TS Slovenija slovensko prvenstvo SPS/nkolimpija.si
Olimpija Ljubljana je z zadetkoma Nika Omladiča in Andraža Šporarja v Velenju premagala Rudar in malce znižala pritisk nad trenerjem Andrejem Razdrhom (2:1). Gorica z zmago nad Triglavom na drugo mesto (3:1). Domžalčani z igralcem več ponižali Celje (4:0).

Ljubljanski nogometaši Olimpije so v Velenju dosegli še kako pomembno zmago, s katero so vsaj delno ostali v stiku z zgornjo polovico lestvice. Potem ko je Rudar dobil prvi polčas, so gosti v drugem preobrnili tekmo v svojo korist in dosegli četrto zmago v prvenstvu. Rudar je po tretjem porazu vsaj začasno ostal na četrtem mestu.

Prvi strel na tekmi so sprožili domači, ko je Rajko Rotman v četrti minuti meril previsoko. Gosti so v osmi minuti zatresli mrežo domačih prek Nikole Nikezića, a je bil ljubljanski napadalec v prepovedanem položaju. Isti igralec je imel še lepo priložnost nekaj trenutkov zatem, a se pred Matjažem Rozmanom ni dobro znašel.

Džafić rešil, nato mojstrovina Šporarja

Po boljšem začetku gostov so nato domači vzpostavili ravnotežje, sprožili še nekaj ne preveč nevarnih strelov, na drugi strani pa niti ljubljanski nogometaši (Nik Omladič, Andraž Šporar, Nikezić - s petih metrov je v 40. minuti meril malo čez gol) niso bili natančni pri zaključnih strelih. V 42. minuti pa so gostitelji povedli, potem ko je po kotu Aleša Jeseničnika z glavo zadel nekdanji Olimpijin kapetan Dalibor Radujko. Gostujoči trener Andrej Razdrh je sicer že po pol ure moral opraviti prvo menjavo, saj se je poškodoval vezist Zajko Zeba.

V uvodu drugega polčasa je močno s 30 metrov sprožil Rotman, žoga pa je zletela kak meter mimo cilja. V 56. minuti pa so Ljubljančani izenačili. Leon Črnčič je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Šporarjem, najstrožjo kazen pa je nato uspešno izvedel Omladič, nekdanji igralec Rudarja.

Tri minute pozneje je bil blizu uspeha še Nik Kapun, ko je z glavo meril malce premalo natančno, v 62. minuti pa je gostujoči vratar Elvis Džafić obranil strel Ivana Firerja. Sledilo je še nekaj bolj ali manj nenevarnih poskusov na obeh straneh, v 84. minuti pa so gosti prišli do zmagovitega zadetka. Anže Zorc je podal do Šporarja, ki je mojstrsko z leve strani z zavitim strelom zadel levi kot vrat domačega vratarja Rozmana.

Domžalčani z igralcem več ponižali Celjane

Domžalski nogometaši so se s tretjo zmago oddaljili od dna lestvice, hkrati pa obdržali stik z zgornjo polovico. Gostitelji so tokrat večji del tekme igrali z igralcem več na igrišču, tekmo pa dokončno v svoj prid odločili v končnici tekme. Domžale zdaj za točko zaostajajo za šestouvrščeno Olimpijo, imajo pa štiri točke prednosti pred osmouvrščenim Celjem.

Potem ko uvodnih 15 minut ni prineslo kakšnega posebnega razburjenja na eni ali drugi strani, pa so v 17. minuti gosti na igrišču ostali le z deseterico. Slobodan Vuk je sam stekel proti celjskim vratom, od zadaj ga je nepravilno oviral Matic Žitko in dobil rdeč karton.

Parker se je pridružil zabavi Vuka

Kljub igralcu manj so Celjani v naslednjih minutah dobro pazili na domžalske napade, v 35. minuti pa so mini pritisk domači le kronali z vodilnim zadetkom, ko je po podaji Draga Gabrića z glavo zadel Vuk. Tik pred koncem polčasa je imel domžalski napadalec še eno priložnost, a z 18 metrov žogo poslal mimo desne vratnice vrat gostov.

V uvodu drugega polčasa so gostitelji podvojili prednost. Nejc Skubic je po tleh podal žogo v kazenski prostor, do strela z 12 metrov je prišel Joshua Parker in nekoliko z desne strani zadel v nasprotni kot celjskih vrat. Pet minut pozneje je na drugi strani z močnim strelom zagrozil Marko Krajcer, vendar le za malo zgrešil cilj.

Golijada na koncu

Minuto pozneje so na drugi strani nevarno ogrozili vrata Domžalčani, kjer je v kazenskem prostoru z glavo povsem neoviran s sedmih metrov streljal Vuk, a tudi on mimo gola. V 65. minuti sta pri Celjanih zaporedoma sprožila Benjamin Verbič in Matej Centrih, a neuspešno, tako kot spet Vuk v 67. minuti, ko je izgubil dvoboj iz oči v oči z Maticem Kotnikom.

V precej živahnem drugem polčasu sta obe ekipi izvedli nekaj nevarnih akcij, zmagovalca pa je dokončno odločil Parkerjev drugi zadetek na tekmi v 80. minuti, potem ko je domžalski napadalec neoviran po podaji Žige Kousa zadel z dobrih desetih metrov. Žoga je na poti proti golu oplazila še Igorja Jugovića. V 84. minuti je Kous le še potrdil zmago domačih, potem ko je po lepi podaji Miloša Mijića preigral Kotnika in zadel za končnih 4:0.

Strelec Halilović polomljen z igrišča

Novomeški nogometaši v petih prvoligaških dvobojih s Koprčani še niso okusili slasti zmage. Nič drugače ni bilo tokrat. Favorizirani Primorci so v Novem mestu slavili po zaslugi zgodnjega zadetka, prednost pa so ob ne preveč všečni predstavi ohranili do konca. Koprčani so se s peto zmago vsaj začasno zavihteli pod vrh lestvice, Krka pa je padla na zadnje mesto.

Primorci so začeli odločno in že v četrti minuti povedli. Goran Galešić je izvedel prosti strel z desne strani, pred golom pa je bil najvišji branilec Denis Halilović (že v 32. minuti je zaradi - po neuradnih informacijah - zloma zapestja moral z igrišča), ki je z glavo zadel za 1:0. Po golu je bila igra bolj enakovredna, kljub temu pa so imeli rahlo pobudo gosti, ki so prihajali do kazenskega prostora, a pravega zaključnega strela jim ni uspelo sprožiti. Poskusila sta sicer Domen Črnigoj in Ivica Guberac, toda domači vratar Matko Obradović ni imel večjih težav.

Koprčani konkretnejši

Pri domačih je enega redkih strelov v okvir vrat sprožil Anže Košnik v 33. minuti, toda tudi po njem se izid ni spremenil. Tri minute pred tem so domači zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi eden koprskih nogometašev v kazenskem prostoru igral z roko, a sodnik ni dosodil ničesar. V 39. minuti pa so imeli novo lepo priložnost "kanarčki", potem ko je razpoloženi Galešić le za malenkost s svojo slabšo, desno nogo zgrešil cilj.

Le nekaj trenutkov po začetku drugega polčasa je nevarno streljal Mitja Lotrič, po nekajminutnem zatišju pa je nevarnejši strel znova sprožil Galešić v 65. minuti, ko se je izkazal Obradović. V tekmi številnih prekinitev sicer igra ni stekla, so pa bili malce konkretnejši gosti z Obale.

Enajst minut pozneje je s "škarjicami" poskusil Dražen Pilčić, Krkin vratar pa je bil spet na mestu. V 82. minuti pa so domači končno prišli do zaključnega strela, Anže Košnik je sicer ne preveč močno poskusil z glavo, kljub temu pa je imel Igor Nenezić nekaj težav pri branjenju.

Prva liga Telekom Slovenije, 10. kolo:

Krka : Luka Koper 0:1 (0:1)
Halilović (4)

Rudar Velenje : Olimpija Ljubljana 1:2 (1:0)
Radujko (41); Omladič (55/11-m), Šporar (83)

Gorica : Triglav Kranj 3:1 (1:0)
Lapadula (13), Misuraca (50), Coda (90); Majcen (63)

Domžale : Celje 4:0 (1:0)
S. Vuk (35), Parker (47, 80), Kous (84)
RK: Žitko (17/Celje)

Nedelja ob 19.00:
Zavrč - Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.