Šport > Moto športi
50 ogledov

Hamilton na popravnem izpitu

nico rosberg kuala lumpur Profimedias
Karavana formule 1 se je iz Melbourna preselila v Sepnag, kjer bo na sporedu druga dirka letošnje sezone.

Največji dolžnik uvodne preizkušnje sezone 2014 za VN Avstralije je dirkač Mercedesa Lewis Hamilton, ki je v deželi tam spodaj osvojil najboljši startni položaj, že na začetku dirke pa ga je izdala njegova srebrna puščica.

''Malezija je čudovita dežela, kamor se vedno rad vračam. Navijači so fantastični in poleg Nemčije in Velike Britanije je to ena od treh domačih dirk. Čaka nas naporen vikend, saj imamo pred dirko pripravljenih več aktivnosti. Tukaj sem debitiral leta 2007 in osvojil drugo mesto. V zadnjih dveh letih sem se dvakrat uvrstil na stopničke, a zmagal še nisem. Izjemno bi bilo, če bi zmagal na eni od domačih dirk in se pobral po težkem vikendu v Avstraliji. Čeprav nismo dosegli nadejanega rezultata, je vsak spodrsljaj nova priložnost, da se naučimo nekaj novega o dirkalniku. Vem, da fantje v Brackleyju in Brixworthu delajo s polno paro in jaz prav tako,'' je povedal Hamilton, ki na drugi naslov svetovnega prvaka čaka vse od leta 2008.

lewis hamilton kuala lumpur | Avtor: Profimedias Profimedias

Rosberg: Nismo povsem zanesljivi

Njegov moštveni kolega Nico Rosberg, zmagovalec VN Avstralije, ima na Malezijo lepe spomine: ''VN Malezije je domača dirka za Petronas, zato so vikendi vedno zabavni. Na Sepang me vežejo lepi spomini, saj sem se leta 2010 tukaj prvič uvrstil na stopničke. Vreme predstavlja največji izziv, a letos je drugače, saj je v središču pozornosti vzdržljivost dirkalnikov. Avstralija je bila popoln uvod v sezono, a obenem nas je opozorila, da še vedno nismo povsem zanesljivi. Upam, da nam bo uspelo do cilja pripeljati oba dirkalnika in nadaljevati dober uvod v sezono.'' 

S svojim začetkom sezone je upravičeno zadovoljen tudi novinec Kevin Magnussen, ki je v Melbournu končal na tretjem mestu, z diskvalifikacijo Daniela Ricciarda pa napredoval na drugo. ''Od spodbudnega rezultata v Avstraliji nismo imeli časa za počitek,'' je povedal dirkač McLarna. Srebrni iz Wokinga so v Melbournu zbrali največ točk, saj je ekipni uspeh s tretjim mestom dopolnil Jenson Button.

''Z Jensonom sva se vrnila v Evropo in nekaj dni posvetila analizi dirke v Melbournu. Dokazali smo, da lahko dosežemo dober rezultat, če je dirkalnik zanesljiv. Na naslednjih dirkah moramo našo formo potrditi, to pa bomo storili tako, da bomo novosti uvajali tako hitro, če ne hitreje, kot naši konkurenti. Mislim, da bo težje kot v Avstraliji. Temperatura zraka in dirkališča bo višja, kar bo zahtevno za pnevmatike. Moj cilj je, da osvojim še več točk – konstantnost bo zelo pomembna za razplet prvenstva – in se kaj novega naučim. Avto je fantastičen za vožnjo in upam, da bomo imeli uspešen vikend,'' je dodal 21-letnik.

Vettel: V Avstraliji hitrejši, kot smo pričakovali

Red Bull je pred začetkom drugega dirkaškega vikenda velika uganka. Aktualni svetovni prvaki čakajo na zaslišanje Mednarodne avtomobilistične zveze, ki bo pod drobnogled vzela diskvalifikacijo Ricciarda. Vettel je na uvodni dirki odstopil, njegov moštveni kolega pa je zaradi nepravilnosti pri merjenju pretoka goriva ostal brez uvrstitve. ''Čaka nas veliko dela. V Avstraliji smo bili hitrejši, kot smo pričakovali, kar je spodbudno,'' je povedal Vettel, ki je v lanski sezoni zmagal na 13 od 19 dirk. ''Upam, da nam na naslednjih dveh dirkah uspe osvojiti veliko točk,'' je dodal štirikratni svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.