Šport > Moto športi
16 ogledov

Hamilton ne more verjeti

lewis hamilton EPA
Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton je priznal, da je šokiran nad položajem, v katerem se je znašla njegova nekdanja ekipa.

Dvakratni svetovni prvak se je pred vstopom v F1 kalil v mladinskih kategorijah ekipe iz Wokinga, s katero je leta 2007 debitiral v elitnem dirkaškem športu. Naslednjo sezono je osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka, skupno pa je v šestih letih z McLarnom zbral 19 zmag.

Po koncu sezone 2012 se je preselil k Mercedesu, kar so nekaterih strokovnjaki označili za karierni samomor, a zgodba je dobila popoln preobrat. Hamilton je že v sezoni 2014 sedel v najmočnejšem dirkalniku v karavani, s katerim si je privozil drugi naslov prvaka, letos se mu nasmiha tretji.

McLaren je po slovesu nekdanjega varovanca drsel po lestvici navzdol in se v letošnji sezoni znašel povsem na repu razpredelnice, čeprav ekipo iz Wokinga zastopata izkušeni dirkaški par v postavi Fernando Alonso/Jenson Button.

''Čudno je, ko pogledaš na tabelo in vidiš to zgodovinsko ekipo, ki se bori z Manorjem. Ni logično in še vedno ne morem verjeti, da se je ekipa znašla v tem položaju. Pozitivna stvar je ta, da se lahko samo izboljšajo in prepričan sem, da delajo po najboljših močeh,'' je povedal Hamilton.

McLaren še vedno čaka na prvo zmago po odhodu britanskega dirkača, od katere so minila že skoraj tri leta. Ron Dennis je v lanski sezoni dejal, da Mercedesove stranke nimajo možnosti v boju z dominantno srebrno puščico, zato je v F1 zvabil nekdanjega partnerja Hondo, s katero so dominirali v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja.

Motor japonskega proizvajalca se je izkazal za šibkega in nezanesljivega, kar je pripeljalo do tega, da je McLaren točke osvojil na treh od skupno 11 dirk.

A v Wokingu in Tokiu optimizma ne manjka. Šef Hondinega oddelka za F1 je nedavno dejal, da je njihov motor močnejši od Renaultovega, Alonso pa je napovedal, da se bo ekipa v prihodnji sezoni odlepila od začelja startne vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.