Šport
5 ogledov

Hamilton po dirki spremenil stališče

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton je predvsem po zaslugi slabega starta ostal brez zmage na VN Italije, kjer se je na najvišjo stopničko zavihtel njegov moštveni kolega Nico Rosberg.

V Monzi, ki velja za eno najprepoznavnejših in nahitrejših dirkališč na svetu, je bila v nedeljo na sporedu 14. dirka letošnje sezone formule 1.

Pred nedeljsko preizkušnjo je najbolje kazalu aktualnemu svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu, ki je bil v kvalifikacijah skoraj pol sekunde hitrejši od Nica Rosberga in slabo sekundo od Sebastiana Vettla oziroma Kimija Räikkönena.

Toda dirka se za Britanca ni začela po načrtih, saj je na startu zaspal in nazadoval na šesto mesto. Vodstvo je tako prevzel Rosberg in si v nadaljevanju privozil drugo zaporedno zmago, 21. v karieri, ter se v skupnem seštevku približal na vsega dve točki zaostanka.

Sprva je kazalo, da je bil spodrsljaj na startu posledica dirkaške napake - ne nazadnje je tudi Hamilton v pogovoru z inženirji prevzel odgovornost - kasneje pa se je izkazalo, da bo potrebna dodatna analiza.

''Lewis se je oglasil po radijski zvezi in dejal, da je bila to njegova napaka, ki jo moramo analizirati,'' je po dirki povedal šef ekipe Toto Wolff. Hamilton si je kasneje premislil in zatrdil, da je želel svoje inženirje le razbremeniti pritiska.

''Če sem iskren, sem to rekel le zato, ker sem hotel pomiriti inženirje. Vedel sem, da bodo nervozni. Ne vem, kaj se je zgodilo. Vse sem naredil kot ponavadi. Zaporedje je bil enako kot vedno. Kolesa so se vrtela v prazno,'' je pojasnil trikratni svetovni prvak, ki se je kljub napaki, bodisi dirkaški bodisi tehnični, dokopal do drugega mesta in ostal na vrhu skupnega seštevka.

''Pravijo mi, da ni šlo za dirkaško napako. Nihče ni naredil napake. Imamo precej nezanesljivo sklopko. To smo videli že pri Nicu v Hockenheimu. Izvedel sem, da je bil postopek pravilen. Delati moramo na tem,'' je dodal Hamilton.



Mercedes se je veselil četrte dvojne zmage v letošnji sezoni, dirkača srebrne puščice pa ostajata daleč pred najbližjimi zasledovalci. Daniel Ricciardo (Red Bull) za svetovnim prvakom zaostaja za 89 točk.

''Ne iščemo krivca. Vse skupaj bomo analizirali in poskušali preprečiti, da bi v prihodnosti izgubljali mesta na startni vrsti. Vem samo to, da je rekel 'ne skrbite, fantje, jaz sem naredil napako.' V napetih trenutkih po porazu proti moštvenemu kolegu se lahko marsikaj izreče. Pregledali bomo podatke in se interno pogovorili o tem,'' je zaključil Wolff.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.