Šport > Moto športi
62 ogledov

Hamilton po porazu v Monaku odpustil ekipi

Lewis Hamilton EPA
Po napaki v Monaku, ki je zmago stala Lewisa Hamiltona, se ta ne ozira več na izgubljeno dirko: "Ne gledam nazaj, gledam le naprej."

Po velikem razočaranju v Monaku pred dvema tednoma se je voznik Mercedesa Lewis Hamilton že spet postavil na noge: "Ne razmišljam več o Monaku. Grem naprej." Med legendarno dirko v Monaku se je Hamilton v 65. krogu, v času, ko je bil na progi varnostni avtomobil, odpeljal v bokse, njegovi tekmeci pa so ostali na progi.

Ko se je vrnil na stezo se je uvrstil za Nicom Rosbergom in Sebastianom Vettlom. Hamilton, ki je dirko vodil od uspešnega starta, ju ni uspel več prehiteti. Dirko je zmagal Hamiltonov moštveni kolega Rosberg, ekipa Mercedes pa je po tekmi uvidela svojo napako. ''Lewisu sem se že opravičil. Ne moremo storiti nič drugega, kot da se opravičimo, opravičimo in opravičimo,'' se je s pepelom posul šef ekipe Toto Wolff.

"Ne morem spremeniti preteklosti, zato ne vidim smisla o njej razmišljati."

Po dirki je bil Hamilton več kot razočaran. Po dveh tednih pa se je Anglež umiril in je ekipi tudi odpustil. "Zaupam jim stoodstotno, skupaj smo zelo uspešni in ena dirka ne bo zamajala trdnih temeljev obojestranskega zaupanja," je Hamilton povedal za angleški Guardian.

Naslednja dirka Formule 1 bo VN Kanade v Montrealu v nedeljo, 7. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.