Šport
22 ogledov

Hamilton podaril zmago Rosbergu

Lewis Hamilton EPA
Dirko v kneževini je po veliki taktični napaki moštvenega kolega dobil Nico Rosberg. To je bila tretja zaporedna Nemčeva zmaga v Monaku.

Ključni trenutek dirka za Veliko nagrado Monaka se je zgodil v 65. krogu, ko je sicer odlični Max Verstappen v ciljni ravnini trčil v Romaina Grosjeana in z veliko hitrostjo trčil v zaščitno ogrado. Mladi Nizozemec jo je na srečo odnesel brez posledic, na stezo pa je pripeljal varnostni avtomobil.

Ob njegovem prihodu je do takrat zanesljivo vodilni Lewis Hamilton, ta je vodil od uspešnega starta naprej, zapeljal v bokse. Njegovi tekmeci tega niso storili, po vrnitvi na stezo pa je Britanec zaostal za moštvenim kolegom Nicom Rosbergom in Ferrarijevim dirkačem Sebastianom Vettlom.

Varnostni avtomobil se je s steze umaknil sedem krogov pred koncem dirke. Hamilton je pritiskal na Vettla, Rosberg pa se je odpeljal naprej. "Nemogoče je prehiteti," je nekaj krogov pred koncem dejal aktualni svetovni prvak, ki je dihal za ovratnik Nemcu, a pred njega ni mogel priti. Razočarani Britanec je nato popustil, v zadnjem krogu pa se mu je nevarno približal še Daniel Ricciardo. Slednjega, ki je imel sveže pnevmatike, je najprej predse spustil Danil Kvjat, a mu je nato Avstralec moral vrniti uslugo, ko ni uspel priti pred Hamiltona. 

"O tem se bomo še pogovorili. Skupaj zmagujemo in izgubljamo," vidno razočarani Britanec po dirki ni želel jasno povedati, zakaj se je odpeljal v bokse. "Imel sem tudi veliko sreče, Lewis je vozil odlično in zaslužil bi si tudi zmago. A to je dirkanje. Sam sem seveda vesel tega uspeha," pa je dejal Rosberg.

Odgovornost za taktični polom je brez ovinkarjenja prevzel vodja ekipe Totto Wolff: "Bila je naša napaka. Temperature so bile sicer nizke, Hamilton ni imel oprijema pnevmatik, vendar je napaka povsem naša."

Vodilna Mercedesova dirkača sta zdaj bližje, kot bi si želel Hamilton: Britanec ima 126 točk, Rosberg 116, Vettel pa 98. Na četrtem mestu je Räikkönen s 60. Moštvena polomija pa se pri konstruktorskem seštevku skorajda ne pozna, zdaj imajo Nemci že 242 točk, Ferrari pa 158.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.