Šport > Moto športi
32 ogledov

Hamilton: Mislil sem, da si višji

lewis hamilton arnold schwarzenegger EPA
Lewis Hamilton si je po dominantni predstavi na uvodni dirki sezone na zmagovalnem odru privoščil ''Terminatorja'' Arnolda Schwarzeneggerja.

Aktualni svetovni prvak je prepričljivo dobil dirko za VN Avstralije, na kateri sta se mu najbolj približala moštveni kolega Nico Rosberg je debitant v Ferrarijevem dirkalniku Sebastian Vettel.

nico rosberg sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
''Nico je bil zelo hiter skozi celotno dirko. Pokušal sem varčevati z gorivom in gumami, saj nisem vedel, kako daleč lahko grem. Ko sem enkrat pobegnil na dve sekundi, sem poskušal vzdrževati prednost. Ko je Nico pospešil, sem pospešil tudi jaz, tako da je bilo vse dobro. Fenomenalna dirka za oba. Rosberg je dirkal odlično, zelo dobro pa se je glede na rezultat odrezal tudi Sebastian,'' je po zmagi dejal Hamilton, ki ga je na zmagovalnem odru izprašal legendarni hollywoodski igralec Arnold Schwarzenegger.

''Ekipa je opravila odlično delo. Neverjeten občutek, da smo nadaljevali tam, kjer smo končali lani. Pa tudi to, da stojim tukaj ob tebi. Mislil sem, da si višji. V Terminatorju se mi je zdel višji,'' je dejal Britanec in izzval smeh občinstva. Šaljiva izmenjava med dirkačem in igralcem se je končala z znamenitim stavkom iz legendarnega filma Jamesa Camerona. ''Vrnil se bom,'' sta dejala v en glas in s tem napovedala naslednjo dirko za VN Malezije, ki bo na sporedu čez natanko 14 dni.

Rosberg: Hamilton premočan

Nico Rosberg je po porazu proti moštvenemu kolegu športno priznal, da je bil Hamilton tokrat preprosto razred zase. ''Zagotovo sem napadel, morda tega niste videli, a znotraj dirkalnika je bilo drugače. Lewis ni naredil nobene napake in nisem se mu mogel približati, kaj šele da bi ga poskusil prehiteti,'' je povedal Nemec, ki je med dirko spraševal o stanju moštvenega kolega, česar mu zaradi novega pravilnika niso smeli razkriti. ''Hotel sem izvedeti, kako kaže Lewisu, vendar nisem dobil odgovora,'' se je namrščil Rosberg in dodal: ''Če bi vedel, kje je, bi me to bolj motiviralo. Ker sem dirkal v temi, sem lahko le pritiskal na vso moč in upal, da ima manj goriva kot jaz, vendar ni bilo tako.''

Vettel: Počutim se kot zmagovalec

S tretjim mestom je kariero pri Ferrariju začel štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel. ''Odlična dirka za nas. Nisem zmagal, a danes se počutim kot zmagovalec. Po grozni sezoni je to veliko olajšanje. Dirkalnik v splošnem deluje. Fantje so opravili odlično delo z motorjem in šasijo, tako da izrekam pohvale Maranellu. Potihem sem bil vedno navijač, zdaj sem lahko tudi uradno. Odkar sem prispel, je v tem mestu nekaj čarobnega. Zelo sem srečen,'' je povedal Nemec.

rosberg vettel hamilton vn avstralije | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.