Šport > Moto športi
16 ogledov

Hamilton vdrl v paddock: Jaz sem dirkač!

Hamilton Mercedes VN Avstralije Melbourne akreditacija varnostnik Youtube
Mercedesov dirkač Lewis Hamilton je komaj čakal začetek nove sezone, a kaj ko mu jo je že na ogrevanju za prvo dirko zagodel varnostnik, ki je kljub polni "bojni opremi" zahteval prepustnico ...

Lewis Hamilton je, še vedno jezen po slabem nastopu na prvem treningu zaradi težav z oljem, na hitro opravil z varnostnikom, ki se mu je med hojo proti boksom postavil po robu, rekoč: "Imate prepustnico?"

"Jaz sem dirkač!" mu je po nasilnem prehodu skozi vrtljivi križ skozi čelado zabrusil Hamilton in oddivjal naprej. Britanec se je nato vrnil v slogu in na drugem treningu postavil najboljši čas dneva, medtem ko so se britanski novinarski kolegi v zgornjem videu dobro pozabavali na njegov račun, češ da je "birokracija povsem ponorela".

Uživanje na soncu, nagajal le veter

Pred sobotnimi kvalifikacijami so se uresničile napovedi – v Albert Parku sta v idealnih razmerah za gledalce in dirkače (23 stopinj Celzija temperatura zraka, 32 stopinj na asfaltu) Hamiltonov Mercedes in Ferrari z nekdanjim svetovnim prvakom Fernandom Alonsom upravičila visoka pričakovanja pred začetkom sezone.

Presenetil je tudi branilec naslova Sebastian Vettel z red bullom, katastrofalnim med testiranji, v Avstraliji pa je deloval kot prerojen in praktično brez napak napovedal vsaj boj za stopničke. Hamilton je ob prevladi Mercedesa na drugem treningu najhitrejši krog odpeljal v času 1:29,625 minute in za dobro desetinko sekunde ugnal moštvenega kolega Nica Rosberga. Alonso, zmagovalec prvega treninga, je postavil tretji čas, četrti je bil Vettel.

Alonso: Nekaj nervoze zaradi pravil

"Počutim se zelo pomirjeno. Za nami je dober dan, opravili smo veliko dela," ni skrival navdušenja branilec naslova. "Nihče od naju (moštveni kolega Daniel Ricciardo, op. a.) ni imel težav, dirkalnika sta delovala in čutili smo, da sta izenačena. Petkovi rezultati ne štejejo za nič, a je dobro, da smo po izgubljenem času v zadnjih tednih blizu najboljšim. V nedeljo bo najpomembneje končati dirko." 

"Pozitiven dan," je po prihodu v bokse dogodke komentiral Alonso. "Nekaj nervoze je prisotne zaradi zapletenih novih pravil. Vseeno nam je šlo vse dobro. Prvi petek v sezoni je vedno najbolj napet. Je začetek novega prvenstva in pričakovanja so velika, saj vsi želijo videti, kako delujejo reči, za katere so delali skozi zimo. Ekipi bi se zahvalil za super delo. Veter je pripomogel, da so se na drugem treningu dosegali boljši časi, malce so pripomogle tudi gume. A tako, kot je po navadi – petkovi rezultati niso najpomembnejši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.