Šport > Moto športi
98 ogledov

Hamilton Vettlu: Lahko se srečava tudi zunaj bolidov

Sebastian Vettel EPA
Dirka v Bakuju je poskrbela za vročo kri med najresnejšima kandidatoma za naslov svetovnega prvaka.

Najbolj si bodo ljubitelji formule 1 z dirke v Bakuju zapomnili oster dvoboj med najboljšima dirkačema sezone, ki je bil najprej fizičen, potem se je razširil prek radijskih povezav z moštvoma, končal pa se je s kaznijo za enega in postankom v boksih za drugega. Vse to je pomenilo, da sta v zadnjem delu preizkušnje mesta pri vrhu morala prepustiti tekmecem.

Sebastian Vettel je tekmeca zadel, ko so dirkači preživljali enega od številnih obdobij za varnostnim avtomobilom. Lewis Hamilton je kot prvi močno upočasnil, Nemec pa je po zaviranju rahlo trčil vanj in mu nato še z roko pokazal, kaj si misli o takšnem ravnanju. Zapeljal je ob bok Hamiltonu in nato zapeljal v tekmeca, da sta se nekoliko trše dotaknila z gumami. Britanec je moral pozneje na postanek, kjer so zamenjali zaščito za glavo na dirkalniku, Vettel pa je dobil kazen vodstva dirke zaradi nevarne vožnje.

"Kakšna nevarna vožnja. Kaj sploh počne? Skoraj popolnoma se je ustavil, nisem mogel nikamor. Povsem nepotrebno in nevarno, zanj in zame. Če je kdo vozil nevarno, je bil to on," se je razburjal Vettel. Hamilton pa se je po dirki na njegovo jezo odzval z opazko, da se lahko pomenita kot moža tudi izven dirkalnika, če mu želi Vettel kaj povedati. "Zdaj je boj odprt," je še zanimivo nadaljevanje sezone napovedal svetovni podprvak. Mercedes se je seveda postavil na stran svojega dirkača. "Lewis ni zaviral po nepotrebnem. To je bila jasna napaka Vettla," je dejal vodja srebrnih Toto Wolff.

Že v prvik ovinkih se je zaiskrilo tudi med drugima dirkačema Ferrarija in Mercedesa.Trčila sta finska rojaka Kimi Räikkönen in Valtteri Bottas, po trku pa je prvi po radijski zvezi povedal, kaj si misli o Bottasu, njegove izjave pa so morali deloma prekriti s piskanjem, ker je bil preveč neposreden ...

Sprva je sicer kazalo, da jo je slabše odnesel Bottas, ki pa je ob številnih vožnjah varnostnega avtomobila prišel nazaj v dirko, na koncu pa celo za las osvojil drugo mesto pred mladim Kanadčanom Lancom Strollom. Do pete zmage je v karieri prišel Daniel Ricciardo.

Komentarjev 2
  • CharlySheen 12:29 26.junij 2017.

    Prejšnji teden je v nekem intervjuju njegov šef Toto Wolf označil Rosberga kot "spletkarskega Nica", ki je zakrivil slabo vzdušje ob koncu lanske sezone. Ko sem včeraj gledal pobalinski manever Hamiltona (ni bil edini v safety car fazah dirke) mu ...prikaži več čisto ne verjamem.In mimogrede, Križar: Schumacher je bil za Hamiltona car v vseh pogledih!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:30 25.junij 2017.

    Tale blacky je še večja pička,kot Šumadinac?