Šport
52 ogledov

Hamilton zaman strmel v svoj volan

lewis hamilton EPA
Svetovni prvak Lewis Hamilton je bil po dirki za VN Evrope kritičen do pravila, ki omejuje komunikacijo med garažo in dirkačem.

Lewis Hamilton v Bakuju nikakor ni našel pravih nastavitev na njegovem Mercedesu W07 Hybrd in dirko končal na skromnem petem mestu, s čimer se je njegov zaostanek za moštvenim kolegom povečal na 24 točk.

Hamilton je večji del uvodnega dela dirke strmel v volan srebrne puščice in povsem zanemarjal dogajanje na stezi, saj se zaradi prepovedi komunikacije ni mogel obrniti na ekipo.

''Nevarno,'' je na vprašanje, kako se je počutil med vožnjo, odvrnil trikratni svetovni prvak. ''Večji del kroga sem gledal v svoj volan. Celo ravnino sem strmel naravnost v volan. Nisem vedel, v čem je težava, tako da nisem vedel, ali sem karkoli uspel popraviti,'' je dodal dirkač Mercedesa.

''Povedali so mi lahko le to, da je napaka v stikalu, ki je v napačnem položaju. Pregledoval sem vsa stikala in si mislil 'ali sem idiot?' Ali sem naredil kaj narobe? Nisem. Večkrat sem pregledal vsa stikala in nič ni bilo neobičajno,'' je dodal Hamilton.

Šef Mercedesa Toto Wolff je razkril, da napaka pri dovajanju energije ni bila posledica Hamiltonove nepazljivosti, temveč sta se z isto težavo spopadala oba Mercedesova dirkača. Razlika je bila v tem, da je Rosberg hitreje ugotovil, kaj mora narediti.

''Ni šlo za to, da Lewis ne bi opravil domače naloge. Delo v simulatorju mu v tem primeru ne bi pomagalo, saj je bilo zelo težko najti prave nastavitve,'' je dejal Wolff.

Hamiltonove težave so se kasneje odpravile same od sebe, a dirka je bila takrat že izgubljena. V skupnem seštevku zdaj s 141 točkami vodi Robsberg, Hamilton jih ima 117. Sebastian Vettel je tretji (96), sledijo pa Kimi Räikkönen (81), Daniel Ricciardo (78) in Max Verstappen (54).

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.